Křupavá domácí francouzská bageta - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
100 min
Vaření
40 min
Suroviny
Na jednu velkou bagetu o hmotnosti zhruba 800 g:
1 kg mouky
600 ml vlažného mléka
20 g sušeného droždí
20 g soli
mísa
hnětací hák
BUDETE POTŘEBOVAT:
mísu a hnětací hák POSTUP:
Nasypte mouku, sůl a sušené droždí do mísy. Nasaďte hnětací hák, víko a spusťte na několik vteřin nejnižší rychlostí. Přes otvor ve víku přilijte vlažnou vodu a míchejte 1 minutu. Potom přepněte na rychlost 1 a míchejte 7 minut. Míchejte celkem asi 8 minut a potom nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň půl hodiny.
Těsto rozdělte na dvě poloviny, ručně zpracujte do bochánků a položte je na vymazaný a pomoučený plech. Nechte hodinu kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 240 °C. Ostrým nožem nařízněte bochánky na povrchu a potřete vlažnou vodou.
Do trouby vložte nádobu s vodou, která podpoří zezlátnutí kůrky při pečení. Pečte 40 minut při teplotě 240 °C.
Dobrou chuť!
TIP: výborně chutná s domácím pestem z bylinek, které máte rádi, nebo jen s obyčejným máslem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.