• Snídaně
  • 30.4.2021

Křupavá domácí francouzská bageta - recept pro Masterchef Grande QB813

6.png
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
100 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

Na jednu velkou bagetu o hmotnosti zhruba 800 g:

  • 1 kg mouky
  • 600 ml vlažného mléka
  • 20 g sušeného droždí
  • 20 g soli

  • mísa
  • hnětací hák

BUDETE POTŘEBOVAT:

mísu a hnětací hák
image.png
POSTUP:

Nasypte mouku, sůl a sušené droždí do mísy. 
Nasaďte hnětací hák, víko a spusťte na několik vteřin nejnižší rychlostí. 
Přes otvor ve víku přilijte vlažnou vodu a míchejte 1 minutu. 
Potom přepněte na rychlost 1 a míchejte 7 minut. 
Míchejte celkem asi 8 minut a potom nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň půl hodiny. 

Těsto rozdělte na dvě poloviny, ručně zpracujte do bochánků a položte je na vymazaný a pomoučený plech. 
Nechte hodinu kynout na teplém místě.
 
Předehřejte troubu na 240 °C. Ostrým nožem nařízněte bochánky na povrchu a potřete vlažnou vodou. 

Do trouby vložte nádobu s vodou, která podpoří zezlátnutí kůrky při pečení. 
Pečte 40 minut při teplotě 240 °C.

Dobrou chuť!

TIP: výborně chutná s domácím pestem z bylinek, které máte rádi, nebo jen s obyčejným máslem.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše