KROK 1: Listové těsto rozviňte a zaoblené strany seřízněte tak, aby vznikl čtverec.
KROK 2: Na polovinu těsta položte polovinu bešamelové omáčky.
KROK 3: Ingredience navrstvěte na bešamel v následujícím pořadí: 2 plátky ementálu, 1 plátek šunky, 2 plátky ementálu, 1 plátek šunky a nakonec poslední 2 plátky ementálu.
KROK 4: Zakončete vrstvení zbývající bešamelovou omáčkou.
KROK 5: Okraje těsta potřete vajíčkem (směsí vajíčka a mléka/vody) a těsto přehněte, aby se taštička uzavřela.
KROK 6: Dobře uzavřete, poté přebytečné těsto a pečicí papír ořízněte na velikost taštičky.
KROK 7: Potřete vejcem s mlékem či vodou a poté těsto nožem narýhujte, abyste jej ozdobili.
KROK 8: Vložte taštičku do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces pečení.
KROK 9: Otočte taštičku na druhou stranu a odstraňte pečicí papír. Spusťte proces pečení.
KROK 10: Taštičku si můžete ihned vychutnat!
TIP: Jako malý předkrm podávejte se salátem z polníčku. Taštičku si připravte předem, poté ji před pečením nechejte odležet v lednici. Listové těsto tak při pečení lépe nabyde a taštička bude lépe držet pohromadě.