• Svačina
  • 14.4.2025

Křupavé zeleninové msemmen - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Křupavé zeleninové msemmen.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 200 g mouky
  • 0,25 lžičky soli
  • 10 cl teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g papriky, nakrájené na kostičky
  • 100 g nakrájené cibule
  • 50 g hub nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 0,5 lžičky papriky
  • Sůl a pepř

KROK 1: Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Po troškách přilévejte teplou vodu a míchejte rukama, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. Přidejte olivový olej a těsto hněťte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné.

KROK 2: Těsto nechte 15 až 20 minut odpočívat pod čistou utěrkou, aby se uvolnilo.

KROK 3: Zatímco těsto odpočívá, připravte si zeleninovou náplň rozehřátím olivového oleje na pánvi. Osmažte cibuli. Přidejte papriku, houby, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte, dokud zelenina nezměkne.

KROK 4: Těsto rozdělte na stejně velké kuličky (asi 40 g na kuličku). Vezměte jednu kuličku a rozválejte ji na naolejované pracovní ploše, dokud nebude velmi tenká, téměř průhledná. Do středu vyváleného těsta položte část náplně, poté přehněte okraje směrem ke středu, aby se náplň uzavřela a vytvořila obdélník. Postup opakujte s ostatními kuličkami.

KROK 5: Vložte msemmen do spotřebiče vybaveného lehce naolejovanou deskou. Začněte vařit.

KROK 6: Pečte dozlatova a dokřupava, v polovině otočte, abyste zajistili rovnoměrné zhnědnutí.

TIP: Abyste zajistili rovnoměrné vaření, nepřeplňujte talíř a vařte msemmen v malých dávkách. Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti přidáním cukety, lilku nebo například špenátu. Podávejte horké, s pikantní rajčatovou omáčkou nebo mátovým jogurtem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše