KROK 1: Ve velké nádobě smíchejte mouku a sůl. Po troškách přilévejte teplou vodu a míchejte rukama, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. Přidejte olivový olej a těsto hněťte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné.
KROK 2: Těsto nechte 15 až 20 minut odpočívat pod čistou utěrkou, aby se uvolnilo.
KROK 3: Zatímco těsto odpočívá, připravte si zeleninovou náplň rozehřátím olivového oleje na pánvi. Osmažte cibuli. Přidejte papriku, houby, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte, dokud zelenina nezměkne.
KROK 4: Těsto rozdělte na stejně velké kuličky (asi 40 g na kuličku). Vezměte jednu kuličku a rozválejte ji na naolejované pracovní ploše, dokud nebude velmi tenká, téměř průhledná. Do středu vyváleného těsta položte část náplně, poté přehněte okraje směrem ke středu, aby se náplň uzavřela a vytvořila obdélník. Postup opakujte s ostatními kuličkami.
KROK 5: Vložte msemmen do spotřebiče vybaveného lehce naolejovanou deskou. Začněte vařit.
KROK 6: Pečte dozlatova a dokřupava, v polovině otočte, abyste zajistili rovnoměrné zhnědnutí.
TIP: Abyste zajistili rovnoměrné vaření, nepřeplňujte talíř a vařte msemmen v malých dávkách. Zeleninu můžete obměňovat podle své chuti přidáním cukety, lilku nebo například špenátu. Podávejte horké, s pikantní rajčatovou omáčkou nebo mátovým jogurtem.