• Svačina
  • 1.3.2024

Křupavý grilovaný chřest

Křupavý grilovaný chřest.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
8 min

Suroviny

  • 1 lžíce hořčice
  • 6 lžic olivového oleje
  • 25 ml vody
  • 0,5 citronu a jeho kůra
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kapar
  • 3 filety z ančoviček, nasekané
  • 24 stonků chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • 1 lžíce kapar
  • 1 lžíce bazalky, jemně nasekané

Malým nožem odstraňte z chřestu „šupinky“. Odřízněte spodní části, abyste odstranili ta nejtvrdší místa. Chřest na talíři polijte olejem a osolte.

Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí Manuální program. Tlačítkem M vyberte nastavení Oranžové barvy a stiskněte OK. Po předehřátí vložte polovinu chřestu na gril a opékejte 4 minuty. Opečený chřest dejte na talíř a ogrilujte zbylý chřest.

V misce malého mixéru smíchejte všechny ingredience na omáčku a rozmixujte do hladka.

Omáčkou přelijte grilovaný chřest a dochuťte kapary a lístky bazalky. Ihned podávejte.

TIP: Chcete-li, aby se vám chřest rozplýval v ústech, můžete jej před grilováním povařit 2 minuty v osolené vodě. Pokud máte rádi ančovičky, můžete zdvojnásobit množství ančoviček v omáčce a poté přidat pár filé navíc na závěr. Tuto omáčku lze použít i jako zálivku na salát.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše