• Oběd
  • 31.1.2025

Krůtí stehno pečené na bylinkách - Tefal Ingenio

Krůtí stehno pečené na bylinkách.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
90 min

Suroviny

  • 100 g měkkého másla
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 šalotky, rozpůlené
  • 2 snítky rozmarýnu, nasekané
  • 4 snítky tymiánu, nasekané
  • 6 jalovcových bobulí, rozdrcených
  • 1 citronová kůra
  • Sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 krůtí stehno (2,2 kg)
  • Sůl a pepř
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 hlava česneku, rozpůlená

KROK 1: Do nádoby si připravte ochucené máslo. Měkké máslo smíchejte se všemi ingrediencemi, aby vzniklo hladké máslo. Dejte stranou při pokojové teplotě.

KROK 2: Troubu předehřejte na 180°C.

KROK 3: Dno zapékací misky namažte olejem a položte na něj krůtí stehno. Dochuťte solí a pepřem. Celý povrch potřete ochuceným máslem. Přidejte snítky rozmarýnu a nasekaný česnek.

KROK 4: Kastrol vložte do trouby bez pokličky a pečte 1 hodinu 30 minut (podle velikosti stehna upravte dobu pečení). Malou naběračkou stehno pravidelně podlévejte, aby se propeklo a rovnoměrně zbarvilo.

KROK 5: Po vytažení z trouby nechte maso před vykrajováním 10 minut odpočívat v kastrolu.

Ihned podávejte!

TIP: Tento pokrm podávejte s plátky pečené dýně.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše