KROK 1: Začněte přípravou sirupu: v hrnci přiveďte k varu vodu a bílý cukr s kůrou a dužinou z citronu a tyčinky skořice. Vařte 5 minut, jakmile se začne vařit. Poté sirup stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
KROK 2: Předehřejte si troubu na 200°C.
KROK 3: Vymažte máslem pánev o průměru 28 cm.
KROK 4: Jemně uvolněte prameny kadaïfu prsty, abyste je zjemnili. V misce smíchejte kadaïf s rozpuštěným máslem. Polovinu směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev.
KROK 5: Na máslem namazanou vrstvu kadaifu rozprostřete sýr. Přikryjte zbytkem kadaïfu a zatlačte dolů dlaní.
KROK 6: Vložte pánev do trouby a sejměte rukojeť, pokud používáte pánev Ingenio.
KROK 7: Künefe pečte 40 minut při 200 °C, dokud nezíská krásně zlatavou barvu.
KROK 8: Künefe vyjměte z trouby a ještě horké je rovnoměrně pokapte vychladlým sirupem. Nechte 5-6 minut odstát, aby se sirup vstřebal.
KROK 9: Posypte drcenými pistáciemi a podávejte teplé künefe.
Štítky pro recepty