• Dezerty
  • 2.4.2024

Künefe

Künefe.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 400 g moučkového cukru
  • 40 cl vody
  • 1 citron (kůra a dřeň)
  • 1 tyčinka skořice
  • 400 g andělských vlasů kadaïf (1 balení)
  • 200 g rozpuštěného másla
  • 300 g mozzarelly, nesolené a zjemněné vidličkou
  • 40 g drcených pistácií

KROK 1: Začněte přípravou sirupu: v hrnci přiveďte k varu vodu a bílý cukr s kůrou a dužinou z citronu a tyčinky skořice. Vařte 5 minut, jakmile se začne vařit. Poté sirup stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

KROK 2: Předehřejte si troubu na 200°C.

KROK 3: Vymažte máslem pánev o průměru 28 cm.

KROK 4: Jemně uvolněte prameny kadaïfu prsty, abyste je zjemnili. V misce smíchejte kadaïf s rozpuštěným máslem. Polovinu směsi rovnoměrně rozprostřete na pánev.

KROK 5: Na máslem namazanou vrstvu kadaifu rozprostřete sýr. Přikryjte zbytkem kadaïfu a zatlačte dolů dlaní.

KROK 6: Vložte pánev do trouby a sejměte rukojeť, pokud používáte pánev Ingenio.

KROK 7: Künefe pečte 40 minut při 200 °C, dokud nezíská krásně zlatavou barvu.

KROK 8: Künefe vyjměte z trouby a ještě horké je rovnoměrně pokapte vychladlým sirupem. Nechte 5-6 minut odstát, aby se sirup vstřebal.

KROK 9: Posypte drcenými pistáciemi a podávejte teplé künefe.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše