• Dezerty
  • 30.1.2025

Kukuřičný chléb s medem a máslem - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Kukuřičný chléb s medem a máslem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 120 g měkkého másla
  • 2 vejce
  • 70 g třtinového cukru
  • 30 g medu
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 g kukuřičné mouky
  • 100 g hrubé pšeničné mouky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 120 g měkkého másla
  • 2 lžíce medu

KROK 1: Rozpusťte máslo, dokud nebude tekuté, ale ne příliš horké.

KROK 2: Vejce, cukr, med a vyškrábaný vanilkový lusk ušlehejte v nádobě. Když je směs bílá a napěněná, přidejte máslo. Mixujte do hladka.

KROK 3: V další nádobě smíchejte kukuřičnou mouku, pšeničnou mouku a prášek do pečiva. Přidejte mouku do těsta a promíchejte.

KROK 4: Z nepromastitelného papíru si vystřihněte kruh o velikosti základny formičky. Umístěte jej na dno vymazané formy a poté nalijte těsto.

KROK 5: Vložte plechovku do spotřebiče vybaveného talířem. Spusťte proces vaření.

KROK 6: Mezitím si připravte medové máslo. V nádobě smíchejte měkké máslo s medem. Dejte stranou.

KROK 7: Když je kukuřičný chléb uvařený, před vyjmutím z formy jej nechte vychladnout. Nakrájejte na čtvrtky a potřete medovým máslem.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše