• Oběd
  • 21.10.2021

Kuře kung-pao s rýží - recept od @davidvkuchyni pro chytrý multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY8511

Kuře kung-pao s rýží - recept od @davidvkuchyni pro chytrý multifunkční hrnec Tefal Cook4me+ CY8511
Počet osob
Počet osob
3
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
9 min

Suroviny

Recept (3 porce):

Kung-pao

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g nesolených arašídů
  • 1 hrst sušeného jidášova ucha
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce a 3 lžičky solamylu
  • 2dcl vody
  • Sezamové semínka
  • Sezamový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli

Rýže

  • 300g rýže
  • 450ml vody

Kung-Pao s rýží - recept od @davidvkuchyni

Kdo by nemiloval kung-pao. 
Dnes Vám napíšu recept jak ho připravit rychle a skvěle.
Velmi jsem si zde opět pomohl s mým multifunkčním hrncem Cook4me+ od @tefalcz
Jak již víte, naučí Vás, dle uloženého receptu, gulášovou polévku. 
Ukázal jsem Vám, že zvládne skvěle i svíčkovou.

Tentokrát jsem jej použil na přípravu rýže. 
Na tu má také speciální program a je hotova za 9 minut. 
Po uvaření ji navíc dokáže udržet teplou. 
Velká pomoc a usnadnění 
A kdo by si rád neusnadnil práci v kuchyni? 
Postup:

1. Nejprve zapneme v Cook4me+ program na bílou rýží
2. Do nádoby vložíme rýží, nalijeme vodu a osolíme
3. Hrnec uzavřeme a zapneme vaření. Za 9 minut máme rýži hotovou
4. Poté zapneme funkci "udržet teplé" abychom rýži měli připravenu k servírování
5. Jidášovo ucho namočíme
6. Všechnu zeleninu a houby nakrájíme
7. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. Opepříme, osolíme a obalíme ve dvou lžících solamylu.
8. Pánev rozpálíme na maximum, přidáme olej a zprudka opečeme maso z jedné strany. Poté občas promícháme a celkem 4 minuty opékáme. Poté dáme stranou.
9. Přidáme trochu oleje a na něm opečeme mrkev s cibulí
10. Po 2 minutách přidáme česnek
11. Po další minutě arašídy
12. Ještě chvíli opékáme a poté vrátíme zpět maso a prohřejeme
13. Zalijeme směsi sójové omáčky, vody a solamylu
14. Přidáme jidášovo ucho a papriku
15. Dvě minuty provaříme, případně naředíme trochou vody
16. Vypneme plotnu, vmícháme jarní cibulku
17. Podáváme s rýží. Kdo chce posype chilli

Dobrou chuť!

(video návod na: )
image.png

recept od @davidvkuchyni

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.