• Oběd
  • 14.4.2025

Kuřecí byriani - Tefal Ingenio

Kuřecí byriani.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
60 min

Suroviny

  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 lžíce prášku garam masala
  • 1 lžíce indického kari
  • 10 cl rajčatového protlaku
  • 0,5 zelené papriky
  • 2 bobkové listy
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g rýže basmati
  • 100 g sultánek
  • Sůl
  • Čerstvá máta a koriandr
  • 1 okurka, nakrájená nadrobno
  • 1 rajče, nakrájené nadrobno
  • 2 řecké jogurty
  • Sůl a pepř

KROK 1: Ve velkém hrnci o průměru 20 cm rozehřejte na středním plameni olej. Před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená.

KROK 2: Přidejte kuřecí stehna a opečte je z obou stran. Přidejte cibuli a česnek a minutu opékejte. Přidejte všechno koření a opékejte další minutu, dokud koření nepustí všechna svá aroma.

KROK 3: Přidejte rajčatový protlak, chilli, bobkový list a zeleninový vývar.

KROK 4: Vařte asi 45 minut, dokud kuře nezměkne.

KROK 5: Opláchněte rýži basmati a přidejte ji do pánve s rozinkami, aby absorbovala chutě.

KROK 6: Přikryjte a vařte asi 15 minut, dokud rýže nezměkne a kuře není propečené. Občas promíchejte, aby se rýže nepřichytila.

KROK 7: Připravte omáčku raita smícháním nakrájené okurky a rajčat s jogurtem a špetkou soli.

KROK 8: Podávejte biryani s koriandrem a mátou spolu s omáčkou raita.

TIP: Pro autentickou chuť přidejte smaženou cibulku (birista) mezi vrstvy nebo na vrch pokrmu. Tato karamelizovaná cibule dodává jemnou, sladkou chuť. Chuť může zvýraznit i několik kešu oříšky nebo dokonce kousky limetky. Před podáváním nechte biryani několik minut odpočinout. To umožňuje, aby se chutě stabilizovaly a pronikly do každého zrnka rýže.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše