• Oběd
  • 31.1.2025

Kuřecí miska Tandoori - Tefal Ingenio

Kuřecí miska Tandoori.jpg
Počet osob
Počet osob
0
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
0 min
Vaření
Vaření
0 min

Suroviny

  • 20 g čerstvého koriandru
  • 15 g čerstvé máty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1 hrnec řeckého jogurtu
  • 1 lžíce kari
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 lžíce hrubé soli
  • 700 g kuřecích prsou
  • 20 bambusových špejlí o délce 12 cm
  • 0,5 najemno nakrájené červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička semínek kmínu
  • 1 lžička kurkuma
  • 150 g rýže basmati
  • 60 cl vody
  • 1 lžička soli

KROK 1: Příprava omáčky: vložte všechny ingredience do kuchyňského robotu. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience jemně nasekané. Dejte stranou do misky.

KROK 2: Připravte si marinádu: v míse smíchejte do hladka jogurt a ostatní ingredience a všechny ingredience rovnoměrně rozložte. Kuře nakrájené na 3 cm kostky promíchejte s marinádou a přikryjte. Nechte kuře marinovat alespoň 2 hodiny nebo přes noc.

KROK 3: Na každou špejli navlékněte 4 kusy kuřete a dejte stranou. Před opékáním ingrediencí rozpalte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Pánev lehce naolejujte a kebab grilujte 3 až 4 minuty z každé strany, mezi každým otočením pánev přikryjte. Před podáváním udržujte v teple.

KROK 4: Příprava rýže s kmínem a kurkumou: pánev zahřejte na střední teplotu a před opékáním ingrediencí počkejte, až Thermo-Signal úplně zčervená. Přidejte cibuli a vařte 3 až 4 minuty, dokud nezměkne. Přidejte kmín a kurkumu a vařte 1 minutu. Přidejte rýži a míchejte koření, dokud nejsou všechna zrnka obalená. Přidejte vodu a sůl a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a nechte 15 minut vařit. Odstraňte rýži z plotny a nechte přikryté dalších 10 minut. Rýži odstopkujte vidličkou.

KROK 5: Rýži podávejte se špízy a přelité lžicí omáčkou.

TIP: Můžete podávat i s řeckým jogurtem smíchaným s trochou bylinkové omáčky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše