Tento recept je inspirován indickým pokrmem „palak paneer“, tradičně připravován se sýrem místo kuřete.
Do misky kuchyňského robotu nalijte 0,7 l vody.
Do vnitřního napařovacího košíku vložte 2 kuřecí prsa.
Umístěte napařovací košík do misky kuchyňského robotu.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Z misky vyprázdněte vodu.
Kuře nakrájejte na kousky a dejte stranou.
Do mísy kuchyňského robotu dejte 300 g omytého čerstvého špenátu zbaveného stopek.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Stěrkou setřete stěny mísy.
Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Špenát přendejte do mísy a dejte stranou.
Do misky kuchyňského robotu dejte 1 šalotku, stroužek česneku a 3 g čerstvého oloupaného zázvoru. Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Přidejte 2 lžíce slunečnicového oleje, půl lžičky kurkumy, půl lžičky garam masaly, půl lžičky mletého kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého kardamomu, špetku mletého hřebíčku a špetku skořice.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Přidejte 100 g drcených rajčat a 80 ml zeleninového vývaru.
Špenát dejte zpět do mísy.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Stěrkou setřete stěny mísy.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Přidejte 50 g řeckého jogurtu a odložené kuře.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Podávejte teplé s rýží.
Doporučené produkty