• Oběd
  • 12.4.2023

Kuřecí paličky v bylinkách se špenátovou nádivkou – recept pro horkovzdušnou fritézu od Ondřeje Slaniny

4.5 (2x)
01 TEFAL_OndraSlanina-Kureci palicky recept.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

Kuřecí paličky

  • 6 ks kuřecích paliček
  • Snítka tymiánu
  • Svazek plocholisté petrželky
  • Větvička rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • Sůl
  • 80 g másla
  • Pepř

Nádivka

  • 4 ks rohlíky (den staré)
  • 2 ks vejce
  • 100 g anglické slaniny v celku
  • 50 g baby špenátu nebo mraženého listového špenátu
  • 1 ks šalotky
  • 80 ml mléka
  • Muškátový květ
  • Sůl
  • Pečící papír

Postup 

Kuřecí paličky očistíme a odsekneme horní kloub.

Česnek utřeme se solí, šalotku nakrájíme najemno, bylinky zbavíme stonků a nasekáme.

Vše smícháme společně se změklým máslem a pepřem.

Bylinkové máslo namačkáme pod kůži kuřecích paliček.

Rohlíky, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a promícháme se žloutky, mlékem, kořením a solí.

Na závěr jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a listy špenátu.

Vložíme do připravených pečících nádob a postupujeme podle nastavení programů Easy Fry & Grill XXL.

Po dokončení obou částí hlavního chodu servírujeme.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše