• Oběd
  • 23.1.2022

Kuřecí prsa v papilotě, pórek a smetanová omáčka - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

5-15.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 200 g kuřecí prsa nakrájená na nudličky
  • 0,5 cm nasekaný zázvor
  • 15 g nasekaná šalotka
  • 1.5 polévkové lžíce olivový olej
  • 200 g bílá část pórku
  • 50 g oloupaná bílá cibule
  • 10 g máslo
  • 25 ml bílé víno
  • 50 ml smetana
  • sůl a pepř
  • 700 ml voda

Před podáváním posypte papilotu nasekaným koriandrem.

200 g kuřecích nudliček vložte do mísy.

Přidejte půl cm nasekaného kořene zázvoru a nasekanou šalotku.

Zakápněte trochou olivového oleje, promíchejte a marinujte 1 hodinu v chladničce.

200 g bílé části pórku nasekejte najemno.

Do mísy kuchyňského robotu vložte 50 g cibule nakrájené na čtvrtiny.

Uzavřete víko a stiskněte tlačítko „Start“.

K noži připojte nástavec mixéru, přidejte 10 g másla, pórek, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Po 3 min. přidejte 25 ml bílého vína skrz otvor ve víku a ve 4. minutě přidejte 50 ml smetany.

Na konci cyklu stiskněte 'Start'.

Jakmile je pórek uvařený, dejte ho stranou do mísy.

Umyjte mísu robota.

Marinované kuře a pórek položte doprostřed listu pečicího papíru.

Papilotu dobře uzavřete.

Nalijte 0,7 l vody do mísy robota.

Papilotu vložte do napařovacího košíku.

Uzavřete víko a stiskněte "Start".

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše