• Oběd
  • 28.1.2022

Květáková tikka masala - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

10-49.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
2 min
Vaření
Vaření
38 min

Suroviny

  • 1 květák
  • 0.7 l voda
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stroužek česnek
  • 7 g čerstvý zázvor
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 70 g červená čočka
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 500 g drcená rajčata
  • 100 g bílý jogurt
  • 1 čajová lžička kukruma
  • 3 čajové lžičky garam masala
  • 2 čajové lžičky sladká paprika
  • 2 čajové lžičky agávový sirup
  • sůl
  • pepř
  • kešu oříšky

Pro jemnější a exotičtější notu nahraďte bílý jogurt kokosovou smetanou.

Květák omyjte a nakrájejte na malé růžičky.

Do misky nalijte 0,7 l vody a do vnitřního napařovacího košíku vložte růžičky květáku.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Když je květák uvařený, vylijte z misky vodu a květák odložte stranou.

Umyjte jarní cibulku, bílou hlavičku vložte do misky kuchyňského robota a zelenou nať nakrájejte na tenká kolečka, která odložte prozatím stranou.

Oloupejte stroužek česneku a 7 g čerstvého zázvoru a vložte je do mísy kuchyňského robota.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Stěrkou setřete okraje mísy.

K robotu připojte mixér.

Přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a zavřete víko bez uzávěru a stiskněte tlačítko „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 70 g červené čočky a stiskněte tlačítko „Start“.

Přidejte 200 ml zeleninového vývaru, 500 g drcených rajčat, 1 lžičku kurkumy, 3 lžičky garam masaly, 2 lžičky sladké papriky a 2 lžičky agávového sirupu.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Přidejte 100 g bílého jogurtu a připravené květákové růžičky.

Dokořeňte.

Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.

Ozdobte opečenými kešu ořechy a čerstvým koriandrem.

Podávejte s rýží.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše