Pro jemnější a exotičtější notu nahraďte bílý jogurt kokosovou smetanou.
Květák omyjte a nakrájejte na malé růžičky.
Do misky nalijte 0,7 l vody a do vnitřního napařovacího košíku vložte růžičky květáku.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Když je květák uvařený, vylijte z misky vodu a květák odložte stranou.
Umyjte jarní cibulku, bílou hlavičku vložte do misky kuchyňského robota a zelenou nať nakrájejte na tenká kolečka, která odložte prozatím stranou.
Oloupejte stroužek česneku a 7 g čerstvého zázvoru a vložte je do mísy kuchyňského robota.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Stěrkou setřete okraje mísy.
K robotu připojte mixér.
Přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a zavřete víko bez uzávěru a stiskněte tlačítko „Start“.
Otvorem ve víku přidejte 70 g červené čočky a stiskněte tlačítko „Start“.
Přidejte 200 ml zeleninového vývaru, 500 g drcených rajčat, 1 lžičku kurkumy, 3 lžičky garam masaly, 2 lžičky sladké papriky a 2 lžičky agávového sirupu.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Přidejte 100 g bílého jogurtu a připravené květákové růžičky.
Dokořeňte.
Uzavřete víko a stiskněte 'Start'.
Ozdobte opečenými kešu ořechy a čerstvým koriandrem.
Podávejte s rýží.
Doporučené produkty