Liškové ragú - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
15 min
Vaření
10 min
Suroviny
2 porce
200 g lišek
1 šalotka
30 g másla/oleje
100 g brambor
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
sůl
½ dcl bílého vína
1 cl koňaku
2 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
muškátový květ
snítka tymiánu
4 porce
400 g lišek
2 šalotky
60 g másla/oleje
200 g brambor
2 jarní cibulky
4 stroužky česneku
lžička drceného kmínu
sůl
1 dcl bílého vína
2 cl koňaku
4 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
muškátový květ
snítka tymiánu
6 porcí
600 g lišek
3 šalotky
90 g másla/oleje
300 g brambor
3 jarní cibulky
6 stroužků česneku
1 ½ lžičky drceného kmínu
sůl
1 ½ dcl bílého vína
3 cl koňaku
6 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
muškátový květ
snítka a ½ tymiánu
Šalotku nakrájíme na klínky, česnek na plátky, jarní cibulku na kolečka včetně zelené části a brambory na kostičky. Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a na másle orestujeme šalotku do sklovata společně s česnekem, přidáme brambory, kmín, tymián a jarní cibulku. Promícháme. Vložíme pokrájené lišky, zastříkneme koňakem a vínem. Necháme zavařit, přidáme smetanu, sůl a muškátový květ.
Přiklopíme a zapneme na tlakové vaření na 10 minut. Poté případně dosolíme. Můžeme opět zapnout na program browning a nechat zredukovat na hustší konzistenci.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.