• Oběd
  • 20.5.2020

Liškové ragú - recept šéfkuchaře Ondřeje Slaniny pro Cook4Me+

TEFAL_Cook4ME_Liskove ragu_OS (2).jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

2 porce

  • 200 g lišek
  • 1 šalotka
  • 30 g másla/oleje
  • 100 g brambor
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • ½ dcl bílého vína
  • 1 cl koňaku
  • 2 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
  • muškátový květ
  • snítka tymiánu

4 porce

  • 400 g lišek
  • 2 šalotky
  • 60 g másla/oleje
  • 200 g brambor
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • lžička drceného kmínu
  • sůl
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 cl koňaku
  • 4 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
  • muškátový květ
  • snítka tymiánu

6 porcí

  • 600 g lišek
  • 3 šalotky
  • 90 g másla/oleje
  • 300 g brambor
  • 3 jarní cibulky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • 1 ½ dcl bílého vína
  • 3 cl koňaku
  • 6 dcl smetany na šlehání/rostlinné smetany
  • muškátový květ
  • snítka a ½ tymiánu

Šalotku nakrájíme na klínky, česnek na plátky, jarní cibulku na kolečka včetně zelené části a brambory na kostičky.
Hrnec zapneme v manuálním modu na funkci browning a na másle orestujeme šalotku do sklovata společně s česnekem, přidáme brambory, kmín, tymián a jarní cibulku.
TEFAL_Cook4ME_Liskove ragu_OS (5).jpg
Promícháme.
Vložíme pokrájené lišky, zastříkneme koňakem a vínem.
TEFAL_Cook4ME_Liskove ragu_OS (3).jpg
Necháme zavařit, přidáme smetanu, sůl a muškátový květ.
TEFAL_Cook4ME_Liskove ragu_OS (4).jpg

Přiklopíme a zapneme na tlakové vaření na 10 minut.
Poté případně dosolíme.
Můžeme opět zapnout na program browning a nechat zredukovat na hustší konzistenci.
TEFAL_Cook4ME_Liskove ragu_OS (6).jpg

Doporučené produkty

Tento recept doporučuje šéfkuchař Ondřej Slanina:
Ondřej+Slanina+-+šéfkuchař+Tefal.jpg

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše