• Snídaně
  • 9.6.2023

Lívance Crumpets

crumpets lívance.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 5 g sušeného pekařského droždí
  • 140 ml mléka
  • 500 ml vody
  • 230 g mouky T45
  • 230 g mouky T55
  • 5 g soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce octa (bílého nebo jablečného)

V misce rozpusťte droždí s mlékem a teplou vodou.

V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.

Postupně přidávejte směs droždí, mléka a teplé vody a poté za stálého míchání přidávejte ocet, abyste získali hladkou, hustou pastu.

Mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechejte na teplém a suchém místě 2 hodiny odpočívat. Těsto bude mít vytvořené bublinky, proto jej nehněťte.

Formičky na těsto o průměru 8 cm a výšce 2 cm vymažte máslem a pánev rozehřejte na střední teplotu. Vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Vložte formičky do pánve a do 3/4 nalijte těsto. Opékejte 2 minuty, dokud nebudou vršky lívanců pokryty otvory z bublinek a okraje nezačnou schnout.

Pomocí stěrky formičky otočte a opékejte další 2 minuty.

Vyjměte z formiček, lívance otočte a opékejte dalších 6 minut za pravidelného obracení.

Opakujte se zbývajícím těstem, dokud nevytvoříte všechny lívanečky.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše