V misce rozpusťte droždí s mlékem a teplou vodou.
V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva.
Postupně přidávejte směs droždí, mléka a teplé vody a poté za stálého míchání přidávejte ocet, abyste získali hladkou, hustou pastu.
Mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechejte na teplém a suchém místě 2 hodiny odpočívat. Těsto bude mít vytvořené bublinky, proto jej nehněťte.
Formičky na těsto o průměru 8 cm a výšce 2 cm vymažte máslem a pánev rozehřejte na střední teplotu. Vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.
Vložte formičky do pánve a do 3/4 nalijte těsto. Opékejte 2 minuty, dokud nebudou vršky lívanců pokryty otvory z bublinek a okraje nezačnou schnout.
Pomocí stěrky formičky otočte a opékejte další 2 minuty.
Vyjměte z formiček, lívance otočte a opékejte dalších 6 minut za pravidelného obracení.
Opakujte se zbývajícím těstem, dokud nevytvoříte všechny lívanečky.