• Oběd
  • 31.1.2025

Losos glazovaný pomerančem a javorovým sirupem - Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30

Losos glazovaný pomerančem a javorovým sirupem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 4 steaky z lososa, každý 125 g
  • 12 cl pomerančového džusu
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 0,5 lžičky papriky
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • 0,5 lžičky mletého zázvoru
  • 20 g nasekaných pekanových ořechů
  • 1 lžíce nasekané petrželky

KROK 1: Do misky nalijte pomerančovou šťávu, kůru, javorový sirup, hořčici, papriku, kurkumu a zázvor. Zamíchejte.

KROK 2: Steaky z lososa uložte do vhodné misky a pokapejte omáčkou. Nechte 2 hodiny marinovat v lednici.

KROK 3: Zapněte svůj OptiGrill na režim grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Po předehřátí položte steaky kůží dolů na grilovací desky. Nechte péct 6 minut, poté steaky otočte a dopečte další 4 minuty. Zkontrolujte propečenost.

KROK 4: Mezitím redukujte zbývající omáčku v hrnci na mírném ohni, dokud se směs nezmění v sirup. Dejte stranou.

KROK 5: Podávejte steaky z lososa tak, že nalijete navrch omáčku a posypete pekanovými ořechy, petrželkou, několika plátky pomeranče a trochou kůry.

TIP: Chřest nebo brokolice jsou ideální přílohou k tomuto pokrmu, který je bohatý na tuky prospěšné srdci a antioxidanty.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše