KROK 1: Do misky nalijte pomerančovou šťávu, kůru, javorový sirup, hořčici, papriku, kurkumu a zázvor. Zamíchejte.
KROK 2: Steaky z lososa uložte do vhodné misky a pokapejte omáčkou. Nechte 2 hodiny marinovat v lednici.
KROK 3: Zapněte svůj OptiGrill na režim grilování. Boční termostat nastavte do polohy 4. Po předehřátí položte steaky kůží dolů na grilovací desky. Nechte péct 6 minut, poté steaky otočte a dopečte další 4 minuty. Zkontrolujte propečenost.
KROK 4: Mezitím redukujte zbývající omáčku v hrnci na mírném ohni, dokud se směs nezmění v sirup. Dejte stranou.
KROK 5: Podávejte steaky z lososa tak, že nalijete navrch omáčku a posypete pekanovými ořechy, petrželkou, několika plátky pomeranče a trochou kůry.
TIP: Chřest nebo brokolice jsou ideální přílohou k tomuto pokrmu, který je bohatý na tuky prospěšné srdci a antioxidanty.
Doporučené produkty