• Oběd
  • 12.5.2021

Luxusní grilovaný rib-eye steak s omáčkou chimichurri - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill

Digital-EY101850_Recipe_Grill.png
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
17 min

Suroviny

  • 400 g rib-eye steaku, 2 cm silného
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 svazku listové petrželky
  • Špetka kajenského pepře
  • Špetka oregana
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř

1 | Petrželku smíchejte nebo na jemno nasekejte spolu se stroužkem česneku (oloupaným a zbaveným klíčku).
Přidejte ocet, kajenský pepř, oregano, sůl, pepř a olej a promíchejte.
Vzniklou omáčku chimichurri nalijte do misky.

2 | Steak osušte kuchyňskými ubrousky.
Obě strany ochuťte solí a pepřem a pomažte trochou oleje.

3 | Umístěte grilovací podnos do horní části fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací miskou vespodu a nastavte režim GRILOVÁNÍ (200 °C) na dobu 17 minut.

4 | Po předehřívání po dobu 13 minut položte steak na horký podnos a zavřete dvířka a začněte grilovat.
Po 2 minutách steak otočte a nechte péct další 2 minuty.

5 | Steak podávejte na talíři s omáčkou chimichurri.

TIP: Dobu přípravy pokrmu upravte podle toho, zda dáváte přednost
málo nebo dobře propečenému steaku.

Dobrou chuť!

image.png

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše