Luxusní grilovaný rib-eye steak s omáčkou chimichurri - recept pro Tefal Easy Fry Oven & Grill
Počet osob
2
Obtížnost
střední
Příprava
15 min
Vaření
17 min
Suroviny
400 g rib-eye steaku, 2 cm silného
1 lžíce vinného octa
1 stroužek česneku
1/2 svazku listové petrželky
Špetka kajenského pepře
Špetka oregana
3 lžíce rostlinného oleje
Sůl a pepř
1 | Petrželku smíchejte nebo na jemno nasekejte spolu se stroužkem česneku (oloupaným a zbaveným klíčku). Přidejte ocet, kajenský pepř, oregano, sůl, pepř a olej a promíchejte. Vzniklou omáčku chimichurri nalijte do misky.
2 | Steak osušte kuchyňskými ubrousky. Obě strany ochuťte solí a pepřem a pomažte trochou oleje.
3 | Umístěte grilovací podnos do horní části fritézy s grilem Easy Fry s odkapávací miskou vespodu a nastavte režim GRILOVÁNÍ (200 °C) na dobu 17 minut.
4 | Po předehřívání po dobu 13 minut položte steak na horký podnos a zavřete dvířka a začněte grilovat. Po 2 minutách steak otočte a nechte péct další 2 minuty.
5 | Steak podávejte na talíři s omáčkou chimichurri.
TIP: Dobu přípravy pokrmu upravte podle toho, zda dáváte přednost málo nebo dobře propečenému steaku.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.