• Oběd
  • 26.1.2022

Makaróny s tuňákem - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-16.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • 200 g makaróny
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • 3 stroužky česnek
  • 100 g cibule
  • 400 g konzervovaná drcená rajčata
  • 350 ml drůbeží vývar
  • 3 polévkové lžíce rajský protlak
  • 2 čajové lžičky cukr
  • 180 ml voda
  • 1 polévková lžíce provensálské koření
  • 1 čajová lžička sůl
  • 0.5 čajové lžičky pepř
  • 280 g tuňák v konzervě
  • 100 g strouhaná mozzarella
  • 50 g strouhaný parmezán

Mozzarrellu můžete nahradit sýrem ementálského typu.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Nechte vařit velké množství osolené vody na těstoviny.

Uvařte 200 g makarónů dle pokynů na balení.

Přestaňte vařit minutu před tím, než budou al dente, okapejte je a propláchněte studenou vodou.

Dejte na stranu.

Oloupejte stroužky česneku a cibuli.

Cibuli nakrájejte na kusy.

Do nádoby robota dejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 3 stroužky česneku a 100 g cibule. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Pomocí špachtle oddělte směs od stěn.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte 400 g konzervovaných drcených rajčat, 360 ml drůbežího vývaru, 3 polévkové lžíce rajského protlaku, 2 čajové lžičky cukru, 180 ml vody, 1 polévková lžíce provensálského koření, 1 čajová lžička soli a půl lžičky pepře.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Ochuťte dle potřeby.

Omáčku přelijte do velké zapékací mísy.

Přidejte vařené makaróny, 280 g okapaného tuňáka (velké kusy) a vše promíchejte.

Na povrch rozprostřete 100 g strouhané mozzarelly a 50 g strouhaného parmezánu.

Zapékejte při 200 °C po dobu 20 min.

Podávejte teplé.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše