• Oběd
  • 14.12.2023

Máslová dýně Hasselback s mandlemi, medem a pecorinem

hasselback butternut squash.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 1 máslová dýně
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 120 g sýra pecorino
  • 50 g tekutého medu
  • 50 g celých mandlí
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mořské soli
  • 40 g parmazánu
  • Sůl

Máslovou dýni podélně rozpulte. Odstraňte semínka a poté ji oloupejte škrabkou. Polovinu máslové dýně položte řeznou stranou dolů na prkénko. Umístěte hůlky podél každé strany máslové dýně. Pomocí velmi ostrého nože opatrně řízněte až po hůlky, abyste vytvořili plátky vzdálené 5 mm. Totéž zopakujte na druhé polovině máslové dýně.

Máslovou dýni potřete polovinou olivového oleje a poté osolte. Vložte obě poloviny do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 40 minut.

Mezitím nakrájejte pecorino na jemné plátky (asi 7 cm x 3 cm). Mandle nasekejte na malé kousky a dejte je do mísy. Přidejte med, sušené oregano a mořskou sůl. Promíchejte a poté dejte stranou.

Jakmile je máslová dýně uvařená, vložte do každého třetího řezu plátek pecorina. Povrch máslové dýně pokryjte mandlovou směsí a poté spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 5 minut, aby se směs opekla.

Umístěte na servírovací talíř a navrch nastrouhejte parmazán. Dobrou chuť!

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše