• Dezerty
  • 5.3.2024

Masopustní donuty od šéfkuchaře Ondry Slaniny #MasopustniDonuty

5 (2x)
Masopustní donuty od šéfkuchaře Ondry Slaniny - MasopustniDonuty.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 150 g másla
  • 750 g pšeničné hladké mouky
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • Špetka soli
  • 1,5 lžičky sušené droždí
  • 80 g cukru
  • 1 vejce
  • 700 ml rostlinného oleje

Ohřejte mléko v hrnci na 30–35 stupňů.

Na mírném ohni rozpusťte máslo.

Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy. Smíchejte s vanilinem a solí.

V míse kuchyňského stroje smíchejte mléko, cukr, droždí a máslo. Umístěte mísu na teplé místo na 15-20 minut.

Vraťte mísu do stroje. Přidejte vejce a otvorem nasypte prosátou mouku. Stiskněte "Start".

Těsto nechte odpočinout 20 minut při 45 stupních.

Stiskněte "Start".

Z těsta vytvarujte kroužky o vnějším průměru 10 cm a vnitřním průměru 2,5 cm. Nechte kroužky kynout 15 minut při 45 stupních.

Zahřejte rostlinný olej v pánvi. Do rozehřátého oleje vložte pár donutů a smažte z obou stran. Hotové koblihy přendejte na papírovou utěrku a osušte. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo potřete polevou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše