Ohřejte mléko v hrnci na 30–35 stupňů.
Na mírném ohni rozpusťte máslo.
Mouku prosejte přes síto do samostatné mísy. Smíchejte s vanilinem a solí.
V míse kuchyňského stroje smíchejte mléko, cukr, droždí a máslo. Umístěte mísu na teplé místo na 15-20 minut.
Vraťte mísu do stroje. Přidejte vejce a otvorem nasypte prosátou mouku. Stiskněte "Start".
Těsto nechte odpočinout 20 minut při 45 stupních.
Stiskněte "Start".
Z těsta vytvarujte kroužky o vnějším průměru 10 cm a vnitřním průměru 2,5 cm. Nechte kroužky kynout 15 minut při 45 stupních.
Zahřejte rostlinný olej v pánvi. Do rozehřátého oleje vložte pár donutů a smažte z obou stran. Hotové koblihy přendejte na papírovou utěrku a osušte. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo potřete polevou.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty