• Dezerty
  • 26.7.2024

Melounové želé - japonský recept pro varný mixér Tefal Perfectmix Cook

Melounové želé.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
1 min

Suroviny

  • 1 střední meloun (1 kg pasírované dužiny)
  • 100 g moučkového cukru
  • 8 g agar-agaru (4 sáčky)
  • 1 citron (šťáva)
  • Čokoládové lupínky

KROK 1: Meloun rozkrojte napůl a poté lžící vydlabejte dužinu, vyhněte se propíchnutí melounu, který bude použit k uložení směsi. Vymačkejte citron.

KROK 2: Nalijte dužinu do mísy mixéru. Zavřete víko a rozmixujte.

KROK 3: Dužinu přeceďte přes jemné síto, abyste odstranili semínka.

KROK 4: V misce smíchejte cukr a agar-agar.

KROK 5: Dužinu nalijte do hrnce se směsí cukru/agaru a citronovou šťávou. Vařte 30 sekund, míchejte metličkou. Dužinu nechte vychladnout.

KROK 6: Na plech na pečení použijte kruh nebo hliníkovou fólii k umístění a stabilizaci půlek melounu a poté na ně rozprostřete dužinu. Dejte na 3 hodiny do lednice.

KROK 7: Nakrájejte půlky melounu a poté plátky ozdobte nugetami, abyste vytvořili trompe-œil (iluzi).

TIP: Chcete-li použít agar-agar s rozmixovanou ovocnou dužinou, obecně smíchejte asi 1 g agaru na 100 ml tekutiny, přiveďte směs k varu, aby se aktivovalo želírující činidlo, a poté ji nechte vychladnout a ztuhnout. Trompe-l'oeil (oči klamající) ovoce je jedním z nejoblíbenějších japonských kulinářských výtvorů.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše