KROK 1: Meloun rozkrojte napůl a poté lžící vydlabejte dužinu, vyhněte se propíchnutí melounu, který bude použit k uložení směsi. Vymačkejte citron.
KROK 2: Nalijte dužinu do mísy mixéru. Zavřete víko a rozmixujte.
KROK 3: Dužinu přeceďte přes jemné síto, abyste odstranili semínka.
KROK 4: V misce smíchejte cukr a agar-agar.
KROK 5: Dužinu nalijte do hrnce se směsí cukru/agaru a citronovou šťávou. Vařte 30 sekund, míchejte metličkou. Dužinu nechte vychladnout.
KROK 6: Na plech na pečení použijte kruh nebo hliníkovou fólii k umístění a stabilizaci půlek melounu a poté na ně rozprostřete dužinu. Dejte na 3 hodiny do lednice.
KROK 7: Nakrájejte půlky melounu a poté plátky ozdobte nugetami, abyste vytvořili trompe-œil (iluzi).
TIP: Chcete-li použít agar-agar s rozmixovanou ovocnou dužinou, obecně smíchejte asi 1 g agaru na 100 ml tekutiny, přiveďte směs k varu, aby se aktivovalo želírující činidlo, a poté ji nechte vychladnout a ztuhnout. Trompe-l'oeil (oči klamající) ovoce je jedním z nejoblíbenějších japonských kulinářských výtvorů.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty