• Oběd
  • 27.1.2022

Milánské rizoto - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

8-18.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
18 min
Vaření
Vaření
22 min

Suroviny

  • 250 g rýže arborio
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce olivový olej
  • 120 ml suché bílé víno
  • 2 dávky šafrán
  • 500 ml drůbeží vývar
  • 50 g strouhaný parmezán
  • 1 polévková lžíce máslo
  • 2 polévkové lžíce čerstvá italská petrželka
  • sůl
  • pepř

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo.

Kusy cibule dejte do nádoby.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Špachtlí hmotu oddělte od stěn nádoby.

Vložte míchací nástavec.

Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, sůl a pepř.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Přidejte 250 g rýže arborio.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Otvorem ve víku přidejte 120 ml bílého vína smíchaného se 2 dávkami šafránu.

Po uplynutí doby varu otvorem ve víku přilijte 500 ml drůbežího vývaru a stiskněte „Start“.

Ochutnejte a případně dochuťte.

Přidejte 50 g strouhaného parmezánu, 1 polévkovou lžíci másla a 2 polévkové lžíci nasekané petrželky.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Okamžitě podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše