KROK 1: Tento recept vyžaduje základní přípravu: brioškové těsto (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na brioškové těsto najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu. Tento recept vyžaduje 24 hodin přípravy/odpočinku.
KROK 2: Jablko nakrájejte na malé kousky. Dejte je do hrnce. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Na mírném ohni přiveďte k varu. Odstraňte pánev z ohně. V malé misce nařeďte kukuřičnou mouku vodou. Tekutinu přilijte k jablkům a na mírném ohni opět přiveďte k varu. Jablka dejte stranou do mísy. Po vychladnutí přidejte skořici a jogurt.
KROK 3: Směs rozprostřete na plech o tloušťce 1 cm. Plech dejte na 1 hodinu do mrazáku, aby směs ztuhla. Tuto přípravu můžete udělat den předem ve stejnou dobu jako brioškové těsto.
KROK 4: Druhý den těsto rozdělte na 9 porcí po 70 g. Z kousků těsta vytvořte kuličky. Nechte 5 minut odpočívat na pracovní ploše. Pomocí válečku vyválejte z těsta kuličky na kolečka o průměru asi 9 cm.
KROK 5: Po vyjmutí z mrazáku nakrájejte jablka na 3 cm čtverečky. Umístěte do středu těsta a přeložte těsto přes jablko, abyste vytvořili kouli.
KROK 6: Umístěte kuličky do pevných košíčků. Nechte kynout asi 1 hodinu a 30 minut. Kuličky by se měly ztrojnásobit.
KROK 7: Troubu předehřejte na 160°C.
KROK 8: Briošku potřete žloutkem, potravinářským barvivem a mléčnou polevou. Můžete je potřít několikrát, abyste měli jistotu, že glazura drží.
KROK 9: Briošky pečte 18 minut.
KROK 10: Před podáváním nechte vychladnout.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty