• Rady & Tipy
  • 8.3.2022

Mixér, který vaří

02_22_FB_PerfectMixcookblog1200x675CZ.png

Máte rádi rychlá a zdravá jídla? V tom případě můžete využít mixér s funkcí vaření. Rychlé smoothie před sportem nebo polévku během dne zvládnete připravit již za pár minut. Pokud máte malé děti, využijete tento multifunkční mixér na vaření příkrmů a přesnídávek pro kojence.

Multifunkční mixér, který i vaří: Jakým způsobem funguje?

Chtěli byste si pořídit mixér, který sám vaří? Pořiďte si stolní mixér s funkcí vaření Tefal Perfectmix Cook. V tomto nepostradatelném pomocníku během chvíle připravíte celou řadu rychlých a zdravých jídel. Na jakém principu vůbec funguje?

Tefal mixér na vaření má v sobě zabudovaných celkem deset automatických programů určených k přípravě teplých a studených pokrmů. Jde konkrétně o čtyři programy pro přípravu studených pokrmů (smoothie, koktejl, dezert a ledová tříšť) a šest programů pro přípravu teplých pokrmů (kompot, krémová polévka, polévka s kousky, míchání, vícezrnné mléko, teplá omáčka). Stačí tedy do mixéru, který sám vaří, vložit základní suroviny na vybraný druh jídla, zvolit správný automatický program a Tefal mixér na vaření udělá všechnu práci za vás.

Konkrétní pokrmy, které ve stolním mixéru s funkcí vaření připravíte

Tefal Perfectmix Cook představuje multifunkční mixér, který i vaří. Můžete jej tedy využít jako polévkovar s mixérem v jednom, ve kterém uvaříte klasické i krémové polévky. Tefal Perfectmix je výborným pomocníkem také k přípravě oblíbeným krémových omáček. Třeba rajská v něm bude nezapomenutelná!

Tefal Perfectmix Cook můžete pojmout také jako multifunkční mixér na vaření pro kojence. Připravíte v něm totiž rychle a snadno celou řadu ovocných přesnídávek, ale i masových a zeleninových příkrmů. Stejně dobrých výsledků dosáhnete i u ovocných kompotů nebo během chvíle uděláte zeleninové či ovocné smoothie či mléčný koktejl. Možností máte zkrátka spoustu.

Základní recepty pro Tefal Perfectmix Cook

Chcete znát konkrétní recepty, které si můžete ve stolním mixéru s funkcí vaření sami připravit? Za vyzkoušení stojí například následující základní recepty, které jsou jak rychlé, tak zdravé.

Krémová česnečka v mixéru Tefal Perfectmix Cook

Milujete krémové polévky? V Tefal Perfectmix Cook si je připravíte na tisíc způsobů. Vyzkoušejte například krémovou česnečku se sladkou smetanou. Do plastové nádoby multifunkčního mixéru na vaření Tefal dejte:

- 5 očištěných stroužků česneku

- 1 cibuli nakrájenou na drobnou

- 1 mrkev nakrájenou na kostičky

- 5 malých brambor nakrájených na kostičky.

- To vše zalijte 500 mililitry kuřecího vývaru

- osolte

- opepřete

Na Tefal Perfectmix Cook zvolte program krémová polévka a do 20 minut máte hotovo. Krémovou česnekovou polévku na závěr dochuťte 75 mililitry 31procentní smetany. Podávejte ji s opečenou bagetkou a petrželkou.

Smoothie z červené řepy, mrkve a jablka v mixéru Tefal Perfectmix Cook

Tefal Perfectmix Cook využijete i jako smoothie mixér, jehož prostřednictvím si připravíte celou řadu chutných a zdravých receptů. Zachutná vám například smoothie z červené řepy, mrkve a jablka, které má velmi jednoduchou přípravu.

Ingredience:

  • 1 menší červenou řepu
  • 1 mrkev 
  • 1 jablko oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky
  • 1 až 2 lžičky medu

Vše vložte do plastové nádoby Tefal Perfectmix Cook a zalijte vodou. Následně na multifunkčním mixéru zvolte program smoothie a za opravdovou chviličku bude lahodné smoothie z řepy, mrkve a jablka hotové.

Jablečný kompot v mixéru Tefal Perfectmix Cook

Co si tak uvařit osvěžující a rychlý jablečný kompot? Libovolný počet jablek (maximálně po rysku v nádobě) zbavte slupky a jádřince, jablka posléze nakrájejte na kostičky a dejte do multifunkčního mixéru Tefal.

Jablka zakápněte čerstvou citronovou šťávou, přidejte k nim dle chuti cukr, hřebíček a celou skořici. 

Jablka na závěr zalijte vodou tak, aby se schovala, a poté na mixéru na vaření Tefal vyberte program kompot. Hotový jablečný kompot podávejte vlažný nebo perfektně vychlazený z lednice. 

Dýňové pyré s bramborem v mixéru Tefal Perfectmix Cook

Tefal Perfectmix Cook je také perfektním multifunkčním mixérem na vaření pro kojence. Připravíte v něm tedy rychle a jednoduše velké množství zeleninových a masových příkrmů. Jak například na dýňové pyré s bramborem?

Nachystejte si:

- kousek dýně hokaido 

- 1 menší brambor

Dýni a brambor očistěte, nakrájejte na kostičky a spolu s odpovídajícím množstvím vody vložte do plastové nádoby stolního mixéru Tefal. Následně zvolte program krémová polévka (příp. polévka s kousky. Tefal Perfectmix Cook uvaří do měkka a následně rozmixuje zeleninový příkrm za vás.

Jahodový milkshake v mixéru Tefal Perfectmix Cook

Dali byste si naopak jahodový milkshake? Do multifunkčního mixéru Tefal vložte dle chuti:

  • čerstvé jahody
  • vanilkovou zmrzlinu
  • přilijte smetanu
  • polotučné mléko
  • přidat můžete také vanilkový cukr

Na Tefal Perfectmix Cook zvolte následně program koktejl a za pár minut si můžete pochutnávat na báječném jahodovém milkshaku.

Jak se o multifunkční mixér na vaření starat? Údržba je velmi jednoduchá

Stolní mixér s vařením Tefal má velmi snadnou údržbu. Má odnímatelné kovové nože a plastovou nádobu, které stačí po použití propláchnout pod tekoucí teplou vodou a otřít je houbičkou s trochou saponátu.

Tefal Perfectmix Cook navíc disponuje funkcí hloubkového čištění. Tato funkce zlikviduje 99,99 procent všech bakterií bez potřeby použití čisticího prostředku na nádobí. Funkce hloubkového čištění tedy zaručuje dokonalou čistotu a hygienu.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše