Při intoleranci na lepek vyhledejte ovesné vločky bez lepku.
Do mísy robota dejte 135 g ovesných vloček. Přiklopte, utěsněte víko a zmáčkněte "Start" dokud z vloček nebude mouka.
Vysypte, dejte stranou a proces opakujte se 45 g lněných semínek.
Vysypte a dejte stranou.
Opláchněte mrkev a nakrájejte ji nahrubo.
90 g mrkve přidejte do mísy robota, přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
K mrkvi přidejte mouku z vloček a lnu, 45 g kukuřičného škrobu, 15 g psyllia, 12 g jedlé sody, guaranovou gumu, sůl a javorový sirup.
Přilijte 225 ml vody. Přiklopte, utěsněte víko a stikněte "Start".
Vrchním otvorem ve víku přidejte 50 g sušených rozinek a stiskněte "Start".
Předehřejte troubu na 200 °C.
Těsto nechte 10 minut v míse odpočívat dokud se voda nevsákne do mouky.
Špachtlí si těsto vyndejte a vytvořte 6 malých bochánků.
Pokud těsto moc lepí, nechte bochánky 5 minut odpočívat na plechu.
Těsto by pak mělo být tvárnější a méně přilnavé.
Bochánky posypte trochou rýžové mouky nebo ovesnými vločkami a dejte 30 minut péct na 200 °C.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty