Mrkvový dort - recept pro tyčový mixér InfinyForce 5v1 od @lapetite_mary
Počet osob
4
Obtížnost
lehký
Příprava
20 min
Vaření
60 min
Suroviny
TĚSTO
400 g mrkve
4 vajíčka
70-100 g cukru
140 g kokosového nebo jiného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mleté škorice
230 g pomletých ovesných vloček
2 lžičky vinného kamene
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
2 hrsti vlašských ořechů
1 hrst hrozienek
KRÉM
250 g tvarohu
200 g smetanového sýra
3 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
kůra z ½ citrónu
meruňkový džem
pražené vlašské ořechy
Troubu zapneme na 170 ° C.
Nastrouháme mrkev.
V misce vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Přidáme olej a vanilkový extrakt. Zašleháme.
K vajíčkové směsi přidáme všechny suché ingredience a pořádně zamícháme.
Na závěr přidáme nastrouhanou mrkev, vlašské ořechy a rozinky.
Těsto vylijeme do formy o průměru 25 cm, jejíž spodek vyložíme pečícím papírem.
Pečeme 50-60 minut. Po 45 minutách zkusíme špejlí píchnout do těsta, abychom zjistil, zda je hotové. Doba pečení je orientační a závisí na velikosti formy a šťavnatosti mrkve.
Při tomto koláči platí pravidlo: „Suché špejle“ (Když píchneme do těsta a vytáhnete čistou špejli, koláč je hotový.)
Na krém vyšleháme všechny ingredience. Podle potřeby dosladíme. Dáme na hodinu do chladničky, aby vytuhnul.
Na vychladlý korpus natřete vrstvu meruňkového džemu a na něj rovnoměrně uhladíme krém. Necháme ztuhnout.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.