KROK 1: Předehřejte troubu na 180°C.
KROK 2: V kastrolu rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte na kostičky nakrájený celer, nakrájenou cibuli a česnek. Dochuťte solí. Vařte na středním plameni 5 minut, dokud nebude zelenina průsvitná. Zalijte zeleninovým vývarem a přikryjte. Nechte 10 minut vařit.
KROK 3: Když je náplň uvařená, přidejte kostky chleba a promíchejte, aby se vsákla šťáva z vaření ze zeleniny. V této fázi nemíchejte příliš dlouho.
KROK 4: Zapékací misku (bez pokličky) vložte do trouby a nechte 20 minut zapéct a obarvit.
KROK 5: Navrch posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte. Vaše nádivka by měla být na povrchu křupavá a uvnitř se rozpouštět.
TIP: Tento recept, základ Díkůvzdání, se často používá k vaření zbylého krocana. Dá se vylepšit zbytkem nakrájeného vařeného krůtího masa. Kousky masa přidejte současně s chlebovými krutony.
Doporučené produkty