• Oběd
  • 31.1.2025

Nádivka v americkém stylu - Tefal Ingenio

Nádivka v americkém stylu.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
15 min
Vaření
Vaření
35 min

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 2 stonky celeru, nakrájené na malé kostičky
  • 1 cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 20 cl zeleninového vývaru
  • 250 g suchého chleba nakrájeného na kostičky
  • Sůl a pepř
  • 1 lžíce nasekané petrželky

KROK 1: Předehřejte troubu na 180°C.

KROK 2: V kastrolu rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte na kostičky nakrájený celer, nakrájenou cibuli a česnek. Dochuťte solí. Vařte na středním plameni 5 minut, dokud nebude zelenina průsvitná. Zalijte zeleninovým vývarem a přikryjte. Nechte 10 minut vařit.

KROK 3: Když je náplň uvařená, přidejte kostky chleba a promíchejte, aby se vsákla šťáva z vaření ze zeleniny. V této fázi nemíchejte příliš dlouho.

KROK 4: Zapékací misku (bez pokličky) vložte do trouby a nechte 20 minut zapéct a obarvit.

KROK 5: Navrch posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte. Vaše nádivka by měla být na povrchu křupavá a uvnitř se rozpouštět.

TIP: Tento recept, základ Díkůvzdání, se často používá k vaření zbylého krocana. Dá se vylepšit zbytkem nakrájeného vařeného krůtího masa. Kousky masa přidejte současně s chlebovými krutony.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše