Na těsto dejte mouku do mísy a udělejte důlek. Přidejte zbývající přísady a ručně promíchejte, dokud se nespojí. Těsto lehce rozválejte, aby rychle vychladlo, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
K přípravě náplně přidejte do hrnce pšeničné zrno, mléko a cukr. Vařte na mírném ohni, dokud se mléko nevstřebá, za občasného míchání stěrkou. Pšenice by měla být na dotek lehce drobivá. Dejte stranou.
Všechny ingredience včetně uvařeného pšeničného zrna nasypte do mísy a mixujte 30 sekund ručním mixérem. Směs nalijte do hrnce a na mírném ohni za stálého míchání metličkou vařte do mírného zhoustnutí. Směs nalijte do nádoby, aby vychladla.
Formu vymažte máslem. Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Na dno formy položte těsto a na okraje naneste pruh těsta. Dbejte na dodržení úhlu mezi dnem formy a těstem. Přebytečné těsto odřízněte nožem. Zbylé těsto dejte stranou. Nalijte krém do formy.
Chcete-li na hosty udělat dojem, rozválejte zbývající těsto na tloušťku 2 mm a poté nakrájejte na 2 cm široké proužky pomocí krájecího kolečka nebo nože. Umístěte proužky na dort a rozmístěte je tak, aby vytvořily diamantový vzor.
Vložte plech do Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program DESSERT při 140 °C po dobu 45 minut.
Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty