• Dezerty
  • 1.3.2024

Neapolský koláč z ricotty - horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Neapolský koláč z ricotty.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 250 g mouky
  • 100 g změklého másla
  • 20 g tekutého medu
  • 80 g moučkového cukru
  • 40 g mléka
  • 1 vejce
  • Kůra z 1 bio citronu
  • Kůra z 1 bio pomeranče
  • 1 špetka soli
  • 50 g pšeničných zrn
  • 500 ml mléka
  • 20 g moučkového cukru
  • 25 g másla
  • 0,5 citronové kůry
  • 0,5 pomerančové kůry
  • 1 špetka soli
  • 250 g ricotty
  • 50 g kandovaného citronu
  • 4 lžíce pomerančového květu
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 160 g moučkového cukru
  • 20 g tekutého medu
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce kukuřičné mouky

Na těsto dejte mouku do mísy a udělejte důlek. Přidejte zbývající přísady a ručně promíchejte, dokud se nespojí. Těsto lehce rozválejte, aby rychle vychladlo, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.

K přípravě náplně přidejte do hrnce pšeničné zrno, mléko a cukr. Vařte na mírném ohni, dokud se mléko nevstřebá, za občasného míchání stěrkou. Pšenice by měla být na dotek lehce drobivá. Dejte stranou.

Všechny ingredience včetně uvařeného pšeničného zrna nasypte do mísy a mixujte 30 sekund ručním mixérem. Směs nalijte do hrnce a na mírném ohni za stálého míchání metličkou vařte do mírného zhoustnutí. Směs nalijte do nádoby, aby vychladla.

Formu vymažte máslem. Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Na dno formy položte těsto a na okraje naneste pruh těsta. Dbejte na dodržení úhlu mezi dnem formy a těstem. Přebytečné těsto odřízněte nožem. Zbylé těsto dejte stranou. Nalijte krém do formy.

Chcete-li na hosty udělat dojem, rozválejte zbývající těsto na tloušťku 2 mm a poté nakrájejte na 2 cm široké proužky pomocí krájecího kolečka nebo nože. Umístěte proužky na dort a rozmístěte je tak, aby vytvořily diamantový vzor.

Vložte plech do Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program DESSERT při 140 °C po dobu 45 minut.

Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše