• Dezerty
  • 2.4.2024

Neapolský růžový dort - Kuchyňský robot Tefal i-Coach Touch s váhou QB951838

Neapolský růžový dort.jpg
Počet osob
Počet osob
8
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
90 min
Vaření
Vaření
97 min

Suroviny

  • 1 sladké těsto na dort (12 os.)
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 g červeného potravinářského barviva
  • 20 g hořkého kakaového prášku
  • 750 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 30 g mléka
  • 15 g hořkého kakaového prášku
  • 1 g červeného potravinářského barviva
  • 2 lžičky vanilkové esence

KROK 1: Tento recept vyžaduje základní přípravu: sladké těsto na dort (12 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na sladké těsto na dort najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.

KROK 2: Těsto na dort rozdělte na tři části do tří různých misek. Do první misky přidejte vanilkovou esenci. Do druhé misky přidejte červené potravinářské barvivo a do třetí misky kakaový prášek. Tyto tři směsi dobře promíchejte, abyste získali hladkou konzistenci.

KROK 3: Troubu předehřejte na 170°C.

KROK 4: Použijte dortovou formu o průměru 15 cm nebo dortovou formu vyloženou pečicím papírem. Každou směs pečte jednu po druhé 24 minut. Špičkou nože zkontrolujte, zda jsou hotové. Těsto by se na nůž nemělo lepit. Získáte tak tři různé barevné dorty pro sestavení vašeho neapolského dortu. Nechte vychladnout na mřížce.

KROK 5: Udělejte máslový krém. Do mísy mixéru s připojenou metlou nalijte máslový krém, moučkový cukr, citronovou šťávu a mléko. Zmáčkni ‚Start'.

KROK 6: Pomocí špachtle seškrábněte strany. Zmáčkni ‚Start'. Měli byste získat hladký krém.

KROK 7: Do misky dejte 230 g máslového krému. Přidejte 15 g hořkého kakaového prášku. Dobře promíchejte metličkou.

KROK 8: Do misky dejte 280 g máslového krému. Přidejte 1 g červeného potravinářského barviva. Dobře promíchejte metličkou.

KROK 9: Do třetí misky dejte 500 g máslového krému. Přidejte 2 lžičky vanilkové esence. Dobře promíchejte metličkou.

KROK 10: Sestavte si svůj neapolský dort. Umístěte čokoládový dort na talíř. Po celém povrchu rozetřete 50 g máslového krému. Umístěte růžový dort a vytvořte druhou vrstvu. Po celém povrchu rozetřete 50 g vanilkového máslového krému. Umístěte vanilkový dort na třetí patro.

KROK 11: Naplňte tři plnící sáčky s drážkovanými tryskami (14 mm) třemi máslovými krémy.

KROK 12: Začněte tím, že spodní část čokoládového dortu ozdobíte dokola čokoládovými růžičkami.

KROK 13: Opakujte s dalšími dvěma krémy. Zbylým vanilkovým krémem naneste na vršek dortu růže. Krém před podáváním nechte 30 minut ztuhnout v lednici.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše