• Svačina
  • 12.5.2023

Nepečený tekvicový cheesecake #TefalPodzimniRecepty

Dýňový cheesecake.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 300 g termizovaného syra alebo Lučiny
  • 200 g očistenej tekvice Hokkaido
  • 20 g vanilkového cukru
  • 80 g práškového cukru
  • 200 g rozdrvených karamelových sušienok Lotus (alebo rozdrviť tyčovým mixérom)
  • 200 g masla
  • Kôra z 1 citróna
  • 6 plátkov želatíny
  • 1 dcl bieleho vína na varenie tekvice (varenie pod tlakom)
  • Studená voda na namočenie želatíny

Karamelové sušienky dobre potrite maslom a hotové cesto vtlačte do formy.

Nechajte v chladničke vychladnúť.

Očistenú tekvicu nakrájajte na kúsky a vložte do hrnca.

Prilejte víno a zapnite tlakový hrniec na 5 minút.

Želatínu nechajte napučať v studenej vode.

Hotovú tekvicu zmiešajte s napučanou želatínou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Termizovaný syr, tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu dobre premiešajte metličkou. Rozmixovanú tekvicu vmiešajte do hotovej zmesi.

Dobre premiešajte a nalejte do formy.

Niekoľkokrát preložte a nechajte stuhnúť v chladničke.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše