• Dezerty
  • 29.4.2021

Odpalované těsto - recept pro Masterchef Grande QB813

Odpalované těsto - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
Počet osob
20
Náročnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

Na 20 velkých nebo 40 malých kousků:

  • 30 cl vody
  • trocha soli
  • trocha cukru
  • 120 g másla
  • 240 g mouky
  • 6 vajec

  • mísa
  • metla na mísení


BUDETE POTŘEBOVAT:
 mísu a metlu na mísení
 
image.png
POSTUP:
Na pánvi ohřejte vodu s máslem, solí a cukrem.
Přiveďte k varu a přidejte všechnu mouku.
Snižte ihned teplotu a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, aby se nevytvořily hrudky, tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
Těsto vložte do nerezové mísy, nasaďte metlu a míchejte 10 minut rychlostí 2, aby vychladlo.
Přepněte na rychlost 3 a otvorem ve víku přidávejte vejce jedno po druhém.
Po přidání všech vajec setřete stěrkou těsto ze stěn nádoby a pokračujte ve šlehání další 2 až 3 minuty, dokud těsto nebude hladké.
Pomocí malé lžičky nebo zdobicího sáčku udělejte na vymazaném a vysypaném plechu hromádky.
Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Po upečení je nechte vychladnout v otevřené troubě, abyste předešli splasknutí.
Když jsou zcela vychladlé, naplňte je šlehačkou, zmrzlinou nebo krémem.

Dobrou chuť!

Tip: Zkuste připravit i slané odpalované těsto! Jen nahraďte cukr solí a před pečením lehce posypte bochánky sýrem.
image.png

Doporučené produkty



Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.