• Dezerty
  • 29.4.2021

Odpalované těsto - recept pro Masterchef Grande QB813

Bez názvu.png
Počet osob
Počet osob
20
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
40 min

Suroviny

Na 20 velkých nebo 40 malých kousků:

  • 30 cl vody
  • trocha soli
  • trocha cukru
  • 120 g másla
  • 240 g mouky
  • 6 vajec

  • mísa
  • metla na mísení


BUDETE POTŘEBOVAT:
 mísu a metlu na mísení
 
image.png
POSTUP:
Na pánvi ohřejte vodu s máslem, solí a cukrem.
Přiveďte k varu a přidejte všechnu mouku.
Snižte ihned teplotu a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, aby se nevytvořily hrudky, tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne.
Těsto vložte do nerezové mísy, nasaďte metlu a míchejte 10 minut rychlostí 2, aby vychladlo.
Přepněte na rychlost 3 a otvorem ve víku přidávejte vejce jedno po druhém.
Po přidání všech vajec setřete stěrkou těsto ze stěn nádoby a pokračujte ve šlehání další 2 až 3 minuty, dokud těsto nebude hladké.
Pomocí malé lžičky nebo zdobicího sáčku udělejte na vymazaném a vysypaném plechu hromádky.
Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Po upečení je nechte vychladnout v otevřené troubě, abyste předešli splasknutí.
Když jsou zcela vychladlé, naplňte je šlehačkou, zmrzlinou nebo krémem.

Dobrou chuť!

Tip: Zkuste připravit i slané odpalované těsto! Jen nahraďte cukr solí a před pečením lehce posypte bochánky sýrem.
image.png

Doporučené produkty



Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše