Odpalované těsto - recept pro Masterchef Grande QB813
Počet osob
20
Obtížnost
střední
Příprava
20 min
Vaření
40 min
Suroviny
Na 20 velkých nebo 40 malých kousků:
30 cl vody
trocha soli
trocha cukru
120 g másla
240 g mouky
6 vajec
mísa
metla na mísení
BUDETE POTŘEBOVAT: mísu a metlu na mísení
POSTUP: Na pánvi ohřejte vodu s máslem, solí a cukrem. Přiveďte k varu a přidejte všechnu mouku. Snižte ihned teplotu a intenzivně míchejte dřevěnou vařečkou, aby se nevytvořily hrudky, tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne. Těsto vložte do nerezové mísy, nasaďte metlu a míchejte 10 minut rychlostí 2, aby vychladlo. Přepněte na rychlost 3 a otvorem ve víku přidávejte vejce jedno po druhém. Po přidání všech vajec setřete stěrkou těsto ze stěn nádoby a pokračujte ve šlehání další 2 až 3 minuty, dokud těsto nebude hladké. Pomocí malé lžičky nebo zdobicího sáčku udělejte na vymazaném a vysypaném plechu hromádky. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout v otevřené troubě, abyste předešli splasknutí. Když jsou zcela vychladlé, naplňte je šlehačkou, zmrzlinou nebo krémem.
Dobrou chuť!
Tip: Zkuste připravit i slané odpalované těsto! Jen nahraďte cukr solí a před pečením lehce posypte bochánky sýrem.
Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.