KROK 1: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Slaninu pečte, dokud nebude propečená a křupavá, poté ji nechte vychladnout. Není třeba používat olej, protože slanina při vaření uvolňuje svůj vlastní olej.
KROK 2: V misce smíchejte vejce a dashi prášek rozpuštěný v teplé vodě. Do jiné mísy dejte mouku a kukuřičnou mouku a zalijte směsí vajec a dashi. Mícháním získáte hladkou směs.
KROK 3: Poté přidejte nastrouhané zelí, polovinu cibule, slaninu a kukuřici. Míchejte, dokud nebudou všechny suché ingredience rovnoměrně potaženy. Na dně by nemělo zůstat příliš přebytečného těsto. Pokud tomu tak není, jednoduše přidejte ještě trochu nakrájeného zelí a jemně promíchejte.
KROK 4: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Přidejte trochu oleje a zalijte směsí do tvaru 10 cm kruhu. Palačinku opečte 4 minuty z každé strany, dokud z obou stran lehce nezhnědne. Postup opakujte, dokud se směs nespotřebuje.
KROK 5: Na každý talíř položte své palačinky, pak je pokapejte majonézou kewpie® a omáčkou okonomiyaki. Posypte sušenými vločkami mořských řas, bonito vločkami a několika plátky cibule.
TIP: Majonéza Kewpie, kterou poznáte podle výrazného měkkého obalu s logem dítěte, je japonská majonéza, která je krémovější a o něco sladší než západní verze, a to díky vyššímu obsahu vaječného žloutku a použití rýžového octa; zatímco sušené bonito, v japonštině známé jako „katsuobushi“, je ceněné pro svou intenzivní chuť umami, která se často používá k přípravě základního vývaru dashi nebo jako ozdoba různých japonských jídel. Tyto ingredience najdete v asijských obchodech s potravinami nebo na internetu.
Doporučené produkty