• Oběd
  • 20.11.2025

Oranžová šošovica a batátové placky - Tefal Ingenio

Placky z červené čočky a batátů.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 1 stredne veľký batát
  • 100 g oranžovej šošovice
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice rozdrveného koriandra
  • 2 polievkové lyžice cícerovej múky
  • 1 čajová lyžička kari korenia
  • 0,5 čajovej lyžičky červených čili vločiek
  • Soľ
  • Korenie

KROK 1: Najprv ošúpte batát. Nakrájajte ho na veľké kocky.

KROK 2: Varte ho 10 až 12 minút v kastróle so slanou vriacou vodou. Urobte to isté s oranžovou šošovicou po jej opláchnutí.

KROK 3: Počas varenia nadrobno nakrájajte cibuľu.

KROK 4: Zohrejte panvicu na strednom ohni s 1 polievkovou lyžicou olivového oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál nestane úplne červeným pred tým, než pridáte vaše ingrediencie. Opečte cibuľu. Mala by sa stať jemnou a priesvitnou. Odložte cibuľu nabok.

KROK 5: Keď sú batáty a šošovica jemné, sceďte ich. Vráťte zemiaky a šošovicu do nádoby a potom ich rozpučte šťúchadlom, aby ste získali hrubé ale homogénne pyré.

KROK 6: Ďalej pridajte koriander, cícerovú múku, opečenú cibuľu, kari, čili vločky, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

KROK 7: Tvarujte placky s priemerom asi 5 cm a hrúbkou 1,5 cm. Umiestnite ich na múkou posypanú krájaciu dosku a posypte múkou.

KROK 8: Zohrejte panvicu na strednom ohni s 3 polievkovými lyžicami olivového oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál nestane úplne červeným pred tým, než pridáte vaše ingrediencie. Opatrne položte placky do panvice. Varte ich asi 2 minúty na každej strane, aby sa nezapálili alebo nepripálili. Pokračujte v dávkach.

KROK 9: Podávajte placky horúce a chrumkavé, sprevádzané šalátom.

TIP: Tiež sú dokonalé, keď ich zohrejete nasledujúci deň.

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše