• Oběd
  • 31.1.2025

Palak paneer - Tefal Ingenio

Palak paneer.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
15 min

Suroviny

  • 1200 g omytého čerstvého špenátu nebo 400 g mraženého špenátu nakrájeného
  • 10 cl vody
  • 2 špetky soli
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 cibule, nakrájené
  • 20 g zázvoru, jemně nakrájeného
  • 1 lžička kurkuma
  • 2 lžičky koriandrového prášku
  • 2 lžičky garam masala
  • 4 lusky kardamomu, drcené
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g rajčatového coulis nebo 1 nakrájené rajče
  • Sůl a pepř
  • 400 g paneeru nakrájeného na kostičky

KROK 1: Před opékáním ingrediencí zahřejte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Zalijte špenátem, vodou a špetkou soli. Přiveďte k varu a vařte jen tak dlouho, aby se špenát usadil.

KROK 2: Vyjměte a nasekejte (nebo rozmixujte, pokud dáváte přednost jemnější struktuře). Pokud je objem špenátu příliš velký, vařte ho ve 2 nebo 3 dávkách. U mraženého špenátu tento krok přeskočte.

KROK 3: Na stejné pánvi (omyté a osušené) nebo jiné orestujte nakrájenou cibuli s česnekem, zázvorem a olejem. Jakmile se začne lehce barvit, přidejte koření a na středním plameni ho opékejte (měli byste cítit vůni), aniž by se připálilo.

KROK 4: Přidejte rajčatovou omáčku a na mírném ohni za stálého míchání duste 10 minut, zatímco se cibule a česnek vaří.

KROK 5: Přidejte špenát a vařte jen pár minut na mírném ohni. Dochuťte solí a pepřem.

KROK 6: Před opékáním ingrediencí rozpalte pánev na střední teplotu a počkejte, až Thermo-Signal zcela zčervená. Na oleji orestujte kostky paneeru: musí se obarvit a nelepit na pánev, než se obrátí. Dejte stranou.

KROK 7: Špenát podávejte s nakrájeným paneerem.

TIP: Pro extra chuť použijte místo oleje ghí. Sýr Halloumi bude v tomto receptu velmi oblíbený. Špenát lze připravit jednu až dvě hodiny předem. Toto jídlo lze použít jako kompletní chod k lehké večeři nebo podávat jako předkrm.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše