• Oběd
  • 1.3.2024

Pečená vepřová roláda s citrusy - horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Pečená vepřová roláda s citrusy.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
75 min

Suroviny

  • 1 kg pečené vepřové panenky
  • 2 malé řapíky celeru (80 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce listů rozmarýnu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 75 g nakrájené pancetty
  • 1 velká snítka rozmarýnu
  • 400 ml mléka
  • 90 g polenty
  • 1 kůra z citronu
  • 0,5 pomerančové kůry
  • 1 lžička jemné soli
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 1 lžíce jalovcových bobulí
  • Půlka pomeranče na čtvrtky
  • Půl citronu, nakrájený na čtvrtky
  • 500 ml vody
  • 2 polévkové lžíce telecího vývaru v prášku
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 40 g másla

Připravte maso. Na prkénku pomocí nože nakrájejte maso, aby se rozvinulo. Celer, česnek, lístky rozmarýnu a olej dejte do malého mixéru. Směs rozmixujte a rozetřete po celém povrchu masa. Rozsypte na nakrájenou pancettu, poté maso srolujte do tvaru klobásy, maso svažte k sobě, provázkem připevněte k masu malé kousky rozmarýnu.

Vložte roládu do Easy Fry s grilovacím tácem a spusťte program AIR FRY při 200 °C na 45 minut. V polovině vaření výpek podlijeme sklenicí vody.

V hrnci přiveďte k varu mléko, poté vsypte polentu a na mírném ohni vařte 7 minut. Směs nalijte do mísy a přidejte citrusovou kůru, sůl, parmezán a žloutek. Promícháme stěrkou a nalijeme do misky o tloušťce 2 cm. Nechte 1 hodinu vychladit v lednici.

V kastrolu orestujte na oleji česnek, jalovec a ovoce. Dobře osmahněte na vysoké teplotě po dobu 3 minut, poté přidejte vodu a vařte 5 minut. Přeceďte přes jemné síto. Vývar vraťte do kastrolu. Telecí vývar ušlehejte s medem a redukujte, dokud nedosáhne sirupové konzistence. Na mírném ohni vmícháme máslo.

Polentu vyklopte a nakrájejte na 2 cm tyčinky. Vložte polentu do Easy Fry se standardním tácem a spusťte program AIR FRY při 200 °C na 15 minut. V případě potřeby zkontrolujte, aby měla pěknou zlatou barvu.

Na prkénku odstraňte provázek a pečínku nakrájejte. Podáváme s polentou a přelijeme omáčkou.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše