KROK 1: Vyjměte camembert z dřevěné krabičky a odstraňte veškeré plastové nebo papírové obaly.
KROK 2: Pokud je krabička vyrobena ze skutečného, neošetřeného dřeva, můžete ji použít k přípravě camembertu tak, že ji umístíte do svého spotřebiče (bez víka). V opačném případě použijte malou nádobu přizpůsobenou velikosti vašeho spotřebiče.
KROK 3: Nožem udělejte na vrchní straně camembertu zářez ve tvaru kříže, abyste usnadnili jeho pečení.
KROK 4: Vložte camembert do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces pečení.
KROK 5: Zatímco se camembert peče, připravte si směs na přelití: v nádobě smíchejte brusinky, pekanové ořechy, kešu, italské koření a nasekanou pažitku.
KROK 6: Chleba opečte.
KROK 7: Jakmile je camembert upečený, opatrně jej vyjměte ze spotřebiče. Teplý camembert pokapejte medem a olivovým olejem, poté přelijte směsí brusinek, ořechů a bylinek. Přidejte snítky rozmarýnu.
KROK 8: Takto ozdobený camembert ihned podávejte s opečeným chlebem, který se vám bude hodit k namáčení do připravené směsi.
TIP: Při manipulaci s horkým camembertem buďte opatrní. Chcete-li camembert podávat elegantním způsobem, můžete jej servírovat přímo v jeho dřevěné krabičce, pokud je vhodná k pečení.