• Svačina
  • 18.1.2022

Pěna z drůbežích jater - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

3-45.jpg
Počet osob
Počet osob
6
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
126 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 250 g drůbeží játra
  • 150 ml ryzlink
  • 160 g máslo
  • 2 polévkové lžíce portské víno
  • 1 bobkový list
  • 6 kuličky pepř
  • sůl

250 g drůbežích jater namočte na 30 minut do osolené vody.

Do mísy robota vložte drůbeží játra se 150 ml ryzlinku, 1 bobkovým listem a 6 kuličkami pepře. Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Játra pomocí vnitřního napařovacího koše sceďte, vyjměte bobkový list a mísu vyprázdněte.

Vraťte játra do mísy, přidejte 160 g másla, 2 lžíce portského vína a sůl.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Stěny mísy oškrábněte stěrkou a pěnu nalijte do formy na terinu.

V chladničce nechte odležet alespoň 2 hodiny.

Podávejte s toasty a nakládanými okurkami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše