KROK 1: V nádobě smíchejte mouku, prášek do pečiva a koření. Dejte stranou.
KROK 2: V jiné nádobě smíchejte měkké máslo s cukrem a medem. Pomocí stěrky míchejte, dokud směs nepřipomíná mast. Přidejte vejce a znovu promíchejte, abyste získali hladkou texturu. Přidejte mouku a koření a stěrkou promíchejte, aby vzniklo hladké perníkové těsto. Těsto vložte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.
KROK 3: Když je těsto odpočaté, válečkem vyválejte těsto na tloušťku 5 mm, poté vykrajovátkem na sušenky vykrájejte perníčky ve tvaru panáčka.
KROK 4: Na desku přístroje položte lehce naolejovaný list alobalu a navrch položte sušenky. Spusťte proces vaření.
KROK 5: Po uplynutí doby pečení nechte sušenky ve spotřebiči 5 minut odpočívat, aby se mohly dopéct, a poté je vyjměte.
KROK 6: Opakujte s dalšími várkami.
TIP: V závislosti na tvaru a velikosti vašich perníčků upravte dobu pečení. Vyrobte si domácí polevu smícháním 50 g krupicového cukru, 1 bílku a pár kapek citronové šťávy a poté figurky ozdobte pomocí sáčku s malou špičkou. Vaše děti to budou milovat!
Štítky pro recepty