• Dezerty
  • 31.1.2025

Perníkový panáček - Zdravá horkovzdušná fritéza 3 v 1 EASY FRY & STEAM FW201

Perníkový panáček.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
12 min

Suroviny

  • 300 g hladké nebo polocelozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička smíšeného prášku koření
  • 0,5 lžičky zázvorového prášku
  • 0,5 lžičky mleté ​​skořice
  • 120 g měkkého másla, změklého
  • 80 g třtinového cukru
  • 100 g medu
  • 1 vejce

KROK 1: V nádobě smíchejte mouku, prášek do pečiva a koření. Dejte stranou.

KROK 2: V jiné nádobě smíchejte měkké máslo s cukrem a medem. Pomocí stěrky míchejte, dokud směs nepřipomíná mast. Přidejte vejce a znovu promíchejte, abyste získali hladkou texturu. Přidejte mouku a koření a stěrkou promíchejte, aby vzniklo hladké perníkové těsto. Těsto vložte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny.

KROK 3: Když je těsto odpočaté, válečkem vyválejte těsto na tloušťku 5 mm, poté vykrajovátkem na sušenky vykrájejte perníčky ve tvaru panáčka.

KROK 4: Na desku přístroje položte lehce naolejovaný list alobalu a navrch položte sušenky. Spusťte proces vaření.

KROK 5: Po uplynutí doby pečení nechte sušenky ve spotřebiči 5 minut odpočívat, aby se mohly dopéct, a poté je vyjměte.

KROK 6: Opakujte s dalšími várkami.

TIP: V závislosti na tvaru a velikosti vašich perníčků upravte dobu pečení. Vyrobte si domácí polevu smícháním 50 g krupicového cukru, 1 bílku a pár kapek citronové šťávy a poté figurky ozdobte pomocí sáčku s malou špičkou. Vaše děti to budou milovat!

Recept najdete v aplikaci My Tefal

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše