Rýži několikrát propláchněte pod tekoucí vodou.
Do hrnce dejte rýži, vodu a sůl.
Přiveďte k varu a vařte 10 minut v zakryté pánvi. Sundejte pánev z plotny a nechte 15 minut dojít pod poklicí.
V misce smíchejte rýžový ocet, krupicový cukr a 2 lžíce sezamového oleje.
Rýži promíchejte a přidejte směs octa, cukru a sezamového oleje.
Dobře promíchejte.
4-5 cm vysokou obdélníkovou nebo čtvercovou formu na pečení vyložte potravinářskou fólií tak, aby přečnívala po stranách.
Rýži dejte do formy, uhlaďte povrch a stlačte do výšky asi 3 cm.
Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na cca 1 hodinu do mrazáku nebo přes noc do lednice.
Rýži vyklopte a nakrájejte na proužky 2 cm široké a 5 cm dlouhé.
Vložte rýžové obdélníky do Easy Fry se standardním plechem a postříkejte olejem ve spreji nebo lehce potřete olejem.
Nastavte program NUGETY na 200 °C na 10 minut.
Zkontrolujte, zda jsou kousky opečené, měly by být dozlatova.
Tuňáka nakrájejte na malé kostičky.
Nakrájejte zelenou cibulku nebo jarní cibulku.
Tuňáka dejte do misky a přidejte sezamový olej, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, hořčičnou majonézu a také zelenou cibulku nebo jarní cibulku.
Smíchejte dohromady.
Na každý kousek rýže dejte 1 polévkovou lžíci tuňákové směsi.
Ozdobte několika kousky zelené cibulky a malými kousky avokáda.
Doporučené produkty