KROK 1: Připravte si ingredience: nahrubo nakrájejte zelenou cibulku a stroužky česneku, aby bylo mixování snadnější.
KROK 2: Všechny ingredience na marinádu dejte do mixéru: olivový olej, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, chilli omáčku, mletou papriku, koriandr, sůl, pepř, česnek, zelenou cibulku, petržel, bobkový list a zázvor. Vše mixujte, dokud nevznikne hladká marináda.
KROK 3: Jakmile je marináda hotová, přelijte jí hovězí maso určené ke grilování a nakrájené na kostky. Ujistěte se, že se marináda dostala na všechny kousky masa.
KROK 4: Mísu zakryjte potravinářskou fólií nebo poklicí a nechejte hovězí maso marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, pro intenzivnější chuť ideálně přes noc.
KROK 5: Marinované hovězí kostky napíchněte na jehly.
KROK 6: Vložte špízy do spotřebiče vybaveného podložkou. Spusťte proces grilování.
KROK 7: V polovině grilování kebaby otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
KROK 8: Jakmile jsou kebaby ugrilované, špízy vyjměte a před podáváním nechejte několik minut odpočinout.
KROK 9: Hovězí špízy piri piri podávejte s rýží, grilovanou zeleninou nebo salátem.
TIP: Pro přípravu autentické omáčky piri piri zvolte omáčku Nando's Peri-Peri Sauce©, Tabasco Pepper Sauce© nebo Sriracha Sauce©, které mohou výsledné omáčce dodat česnekový nádech. Pro ty, kteří dávají přednost intenzivnější chuti, doporučujeme zvolit omáčku Pain 100% Hot Sauce© a Frank's RedHot Sauce©. Upravte dobu pečení dle svých preferencí.