• Snídaně
  • 9.6.2023

Pita chleby

pita.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
6 min

Suroviny

  • 9 g sušeného pekařského droždí (1 sáček)
  • 1 lžička cukru
  • 300 g vody
  • 550 g mouky T45
  • 1,5 lžičky jemné soli

V teplé vodě rozpusťte droždí a cukr.

Do mísy dejte prosátou mouku a sůl. Přidejte směs droždí, cukru a vody. Sůl nesmí přijít do kontaktu s droždím. Hněťte ručně 5 minut, dokud není směs hladká a nelepí se na prsty.

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechejte 1 hodinu kynout při pokojové teplotě.

Z těsta vytvarujte kouli a nakrájejte ji na 8 stejných dílů.

Z každého dílu vytvarujte kouli.

Znovu přikryjte a nechejte 15 minut odpočívat.

Pracovní plochu lehce posypte moukou a válečkem rozválejte kousky těsta na kulaté placičky o průměru 16 až 18 cm.

Před vložením placiček zahřejte pánev bez tuku na střední teplotu a vyčkejte, dokud ukazatel Thermo-Signal zcela nezčervená.

Vložte placičky do pánve a opékejte 2 až 3 minuty z každé strany.

Podávejte jako předkrm s tapenádami.

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše