• Svačina
  • 16.1.2022

Pizza muffiny - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

2-23.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
25 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 350 ml mléko
  • 80 g mrkev
  • 140 g mozzarella
  • 60 g strouhaný parmezán
  • 60 g máslo
  • 30 g chorizo
  • 30 g zelené nebo černé olivy bez pecek
  • 2 vejce
  • 240 g hladká mouka
  • 1 čajová lžička kypřicí prášek
  • 0.5 čajové lžičky jedlá soda
  • 1 špetka sušená mletá cibule
  • 1 špetka sušené oregano
  • 1 špetka sušený mletý česnek
  • 1 špetka sušená petrželka
  • 1 špetka sušené chilli
  • 0.5 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka pepř

Než muffiny ozdobíte nakrájeným chorizem a olivami, přidejte na ně malou lžíci rajčatového pyré.

Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte formu na muffiny olejem.

Mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

Nastrouhejte mozzarellu a parmezán.

Chorizo nakrájejte na malé kostičky.

Olivy nakrájejte na plátky.

Rozšlehejte vejce.

Do mísy robota vložte 60 g másla.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Máslo nechte několik minut vychladnout.

Přidejte 350 ml mléka, 80 g nastrouhané mrkve, 140 g nastrouhané mozzarelly, 60 g nastrouhaného parmezánu, 30 g na kostičky nakrájeného choriza, 30 g černých oliv bez pecek a 2 vejce a stiskněte tlačítko "Start".

Přidejte 260 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, půl lžičky jedlé sody, špetku sušené cibule, sušeného oregana, sušeného česneku, sušené petrželky a drcené chilli papričky, půl lžičky soli a špetku pepře.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".

Směs rozdělte do formiček na muffiny.

Na každý muffin přidejte několik kostiček choriza a oliv.

Pečte 20-25 minut při 190 °C.

Muffiny podávejte vlažné.

Doporučené produkty

Tím, že budete pokračovat v prohlížení této stránky, přijímáte použití souborů cookies, které nám umožňují provádět měření návštěvnosti naší stránky, nabízet vám obsah a reklamy uzpůsobené vašim zájmům a sdílení obsahu na sociálních sítích.

Zjistit více a nastavit soubory cookies.