
KROK 1: Začněte oloupáním batátů. Nakrájejte ho na velké kostky.
KROK 2: Vařte ho 10 až 12 minut v kastrolu s osolenou vroucí vodou. To samé udělejte s červenou čočkou po opláchnutí.
KROK 3: Během vaření jemně nakrájejte cibuli.
KROK 4: Na středním ohni zahřejte pánev s 1 polévkovou lžící olivového oleje. Počkejte, až indikátor Thermo-signal zcela zčervená, než přidáte své ingredience. Osmahněte cibuli. Měla by být jemná a průsvitná. Cibuli dejte stranou.
KROK 5: Jakmile jsou batáty a čočka jemné, sceďte je. Vraťte brambory a čočku do nádoby, pak rozmačkejte šťouchadlem na brambory na hrubší, ale jednolitou kaši.
KROK 6: Dále přidejte koriandr, cizrnovou mouku, osmaženou cibuli, kari, chilli vločky, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
KROK 7: Tvořte placky o průměru asi 5 cm a tloušťce 1.5 cm. Položte je na pomoučené krájecí prkénko a posypejte moukou.
KROK 8: Na středním ohni zahřejte pánev s 3 polévkovými lžícemi olivového oleje. Počkejte, až Thermo-signál zcela zčervená, než přidáte své ingredience. Opatrně položte placky do pánve. Vařte je asi 2 minuty na každé straně, zajišťujte, aby se nelepily nebo nepálily. Pokračujte v dávkách.
KROK 9: Servírujte placky horké a křupavé, doplněné salátem.
TIP: Jsou také perfektní, když se ohřejí následující den.
Doporučené produkty