Postup:
1. Oloupaná rajská jablka nejprve vydlabeme a vložíme do pečícího pekáče.
Rajská jablka zevnitř osolíme a opepříme.
2. Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme česnek, společně s tuňákem v olivovém oleji.
3. Do takto připraveného základu postupně přidáváme odkapané bílé a černé fazole, sójové boby, cizrnu, piniové ořechy a předem vařenou Basmati rýži.
4. Připravenou náplň důkladně promícháme, osolíme a opepříme drceným pepřem, provoníme nastrouhanou kůrou z citronu a zastrouháme parmezánem.
5. Směs postupně plníme do předem připravených rajských jablek.
6. Naplněná rajská jablka vložíme do předem zahřáté trouby. Pečeme 5 min při 160°C.
Servírování:
Gratinovaná rajská jablka před servírováním pokapeme olivovým olejem
a pro intenzivnější aroma nastrouháme čerstvou citronovou kůru.
Doporučené produkty