• Svačina
  • 13.4.2022

PLNĚNÁ RAJČATA - Tuňák Rio Mare v olivovém oleji, Basmati rýže, piniové ořechy

RioMare_Recept_Plnené_paradajky.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
5 min

Suroviny

  • Tuňák Rio Mare v olivovém oleji (4x 80 g)
  • Vařená Basmati rýže 4 hrsti (160 g)
  • Šalotka 2 ks
  • Oloupané masité rajské jablko 4 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Sterilizované černé fazole 4 pol. lžíce
  • Sterilizovaná cizrna 4 pol. lžíce
  • Sterilizované bílé fazole 4 pol. lžíce
  • Loupané sójové boby (Edamame) 4 pol. lžíce
  • Piniové ořechy 2 pol. lžíce
  • Strouhaný parmezán 4 pol. lžíce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Najemno nakrájená listová petržel 4 pol. lžíce
  • Olivový olej 4 pol. lžíce
  • Sůl, pepř na dochucení

Postup:

1. Oloupaná rajská jablka nejprve vydlabeme a vložíme do pečícího pekáče.

Rajská jablka zevnitř osolíme a opepříme.

2. Na předem zahřátou pánev nalijeme olivový olej, na kterém orestujeme česnek, společně s tuňákem v olivovém oleji.

3. Do takto připraveného základu postupně přidáváme odkapané bílé a černé fazole, sójové boby, cizrnu, piniové ořechy a předem vařenou Basmati rýži.

4. Připravenou náplň důkladně promícháme, osolíme a opepříme drceným pepřem, provoníme nastrouhanou kůrou z citronu a zastrouháme parmezánem.

5. Směs postupně plníme do předem připravených rajských jablek.

6. Naplněná rajská jablka vložíme do předem zahřáté trouby. Pečeme 5 min při 160°C.

Servírování:

Gratinovaná rajská jablka před servírováním pokapeme olivovým olejem

a pro intenzivnější aroma nastrouháme čerstvou citronovou kůru.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše