KROK 1: Tento recept je potřeba připravit večer předem a nechat přes noc odležet.
KROK 2: Na přípravu těsta: v míse smíchejte pšeničnou mouku, pohankovou mouku, sůl, pepř a koření. V jiné misce smíchejte vodu, olej, rajčatový protlak, ocet a sójovou omáčku.
KROK 3: Tekutiny nalijte do mouky a promíchejte, aby vzniklo těsto (jako těsto na chleba). Pro tuto přípravu můžete použít mixér. Během přípravy náplně uchovávejte těsto na chladném místě.
KROK 4: Pro přípravu nádivky rozehřejte kastrol s olivovým olejem. Přidejte česnek, cibuli a celer a poté stáhněte plamen. Nechte vařit 5 až 6 minut. Přidejte houby a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a přikryté vařte 10 minut. Pokud houby nepustí vodu, můžete přidat ještě trochu vody.
KROK 5: Když jsou houby uvařené, nalijte směs do mísy a přidejte vlašské ořechy a petrželku. Upravte koření.
KROK 6: Pro sestavení pečeně naplňte kastrol vodou a přiveďte k varu.
KROK 7: Seitanové těsto položte na pečící papír a vyválejte na obdélník silný asi 2 cm. Do středu položte nádivku ve tvaru klobásy, poté těsto srolujte (pomocí pečícího papíru), abyste nádivku zabalili a vytvořili pečínku. Tuto rolku ve tvaru klobásy pokrytou pečícím papírem zabalte do potravinářské fólie. Na koncích uvažte uzel a poté zavažte jako u pečeně, aby během vaření držel na místě a dodal pečeně.
KROK 8: Pečeni vložíme do kastrolu, přikryjte a nechte 40 minut vařit.
KROK 9: Když je pečeně uvařená, vyjměte ji a nechte vychladnout, než ji dáte přes noc do lednice.
KROK 10: Druhý den z výpeku odstraňte provázek, potravinářskou fólii a pečící papír. Rozehřejte kastrol s olejem a máslem. Když je máslo ořechové, pečeně osmahněte. Zalijte bílým vínem a zredukujte. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud nezískáte omáčku. Pro dochucení zakončete olejem z vlašských ořechů.
KROK 11: Pečeně nakrájejte a ihned podávejte s perličkovou šťávou. Dobrou chuť!
TIP: Pečeně podávejte s restovanými bramborami.
Doporučené produkty