• Oběd
  • 31.1.2025

Plněná seitan pečeně - Tefal Ingenio

Plněná seitan pečeně.jpg
Počet osob
Počet osob
12
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
60 min
Vaření
Vaření
75 min

Suroviny

  • 600 g hrubé mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička česnekové krupice
  • 1 lžička cibulové krupice
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička sušených bylinek
  • 35 cl vody
  • 4 cl olivového oleje
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 3 cl jablečného octa
  • 3 cl sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený na malé kostičky
  • 450 g žampionů nakrájených na kostičky
  • 4 lžíce vody (volitelné)
  • 50 g vlašských ořechů, nasekaných
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • Sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g měkkého másla
  • 10 cl bílého vína
  • 30 cl zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje z vlašských ořechů

KROK 1: Tento recept je potřeba připravit večer předem a nechat přes noc odležet.

KROK 2: Na přípravu těsta: v míse smíchejte pšeničnou mouku, pohankovou mouku, sůl, pepř a koření. V jiné misce smíchejte vodu, olej, rajčatový protlak, ocet a sójovou omáčku.

KROK 3: Tekutiny nalijte do mouky a promíchejte, aby vzniklo těsto (jako těsto na chleba). Pro tuto přípravu můžete použít mixér. Během přípravy náplně uchovávejte těsto na chladném místě.

KROK 4: Pro přípravu nádivky rozehřejte kastrol s olivovým olejem. Přidejte česnek, cibuli a celer a poté stáhněte plamen. Nechte vařit 5 až 6 minut. Přidejte houby a dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a přikryté vařte 10 minut. Pokud houby nepustí vodu, můžete přidat ještě trochu vody.

KROK 5: Když jsou houby uvařené, nalijte směs do mísy a přidejte vlašské ořechy a petrželku. Upravte koření.

KROK 6: Pro sestavení pečeně naplňte kastrol vodou a přiveďte k varu.

KROK 7: Seitanové těsto položte na pečící papír a vyválejte na obdélník silný asi 2 cm. Do středu položte nádivku ve tvaru klobásy, poté těsto srolujte (pomocí pečícího papíru), abyste nádivku zabalili a vytvořili pečínku. Tuto rolku ve tvaru klobásy pokrytou pečícím papírem zabalte do potravinářské fólie. Na koncích uvažte uzel a poté zavažte jako u pečeně, aby během vaření držel na místě a dodal pečeně.

KROK 8: Pečeni vložíme do kastrolu, přikryjte a nechte 40 minut vařit.

KROK 9: Když je pečeně uvařená, vyjměte ji a nechte vychladnout, než ji dáte přes noc do lednice.

KROK 10: Druhý den z výpeku odstraňte provázek, potravinářskou fólii a pečící papír. Rozehřejte kastrol s olejem a máslem. Když je máslo ořechové, pečeně osmahněte. Zalijte bílým vínem a zredukujte. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud nezískáte omáčku. Pro dochucení zakončete olejem z vlašských ořechů.

KROK 11: Pečeně nakrájejte a ihned podávejte s perličkovou šťávou. Dobrou chuť!

TIP: Pečeně podávejte s restovanými bramborami.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše