• Oběd
  • 13.11.2023

Plněné pečené brambory ve slupce s konfitovanou šalotkou a kmínem

Plněné pečené brambory ve slupce s konfitovanou šalotkou a kmínem.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
86 min

Suroviny

  • 3 šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 velké brambory
  • 2 vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce višňového octa nebo octa z červeného vína
  • Sůl, pepř
  • 40 g másla

Připravte si konfitovanou šalotku: celé, neoloupané šalotky obalte v olivovém oleji. Vložte je do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 20 minut. Nechejte vychladnout.

Šalotky oloupejte a vyjměte dužinu. Dužinu nasekejte nožem. Dejte stranou.

Brambory omyjte. Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 50 minut. Špičkou nože zkontrolujte, zda jsou uvařené, a v případě potřeby upravte čas.

V salátové míse obalte celé brambory zbylým olivovým olejem a solí.

Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Brambory vyjměte a nechejte vychladnout.

Brambory ve slupce vydlabejte: odřízněte vrchní část brambor. Lžící odstraňte dužinu, a přitom dbejte na to, aby brambory držely tvar a byly pevné. Vytvarujte z nich malé lodičky. Uvařené slupky dejte do velké mísy.

Oddělte bílky a žloutky. Dejte stranou.

Na přípravu nádivky na pečené brambory ve slupce: bramborovou dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte konfitovanou šalotku, kmín, višňový ocet, žloutky, pepř a polovinu másla. Promíchejte.

V jiné míse ušlehejte z bílků tuhý sníh. Jemně jej vmíchejte do bramborové směsi.

Pomocí lžíce naplňte brambory směsí tak, aby vznikla úhledná kupole.

Na horní část brambor položte kousky másla. Vložte brambory do fritézy Easy Fry a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 16 minut.

Ihned podávejte.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše