Oddělte 6 bílků od žloutků.
Do robota opatřeného šlehacím nástavcem vložte žloutky a 80 g cukru.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte "Start".
Po 30 sekundách přidejte 500 ml mléka a čajovou lžičku vanilkového extraktu.
Po skončení cyklu znovu stiskněte tlačítko "Start".
Když je krém uvařený, dejte ho stranou a nechte vychladnout.
Robota i šlehací nástavec umyjte.
Do robota opatřeného šlehacím nástavcem vložte bílky a zbývajících 60 g cukru.
Přiklopte a utěsněte víko a stiskněte "Start“.
Po skončení cyklu vytvarujte pošírované bílky do požadovaného tvaru a nechte je okapat na savém papíře.
Rozdělte krém do skleniček či pohárů a navrch položte bílky.
Doporučené produkty
Štítky pro recepty