Jedná se o tradiční portugalský pokrm vyrobený z vařené a poté pečené chobotnice.
Do vody na vaření chobotnice nedávejte sůl.
Maso by pak bylo tvrdé.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Vybavte robota mixérem.
Do mísy kuchyňského robotu vložte chobotnici, 1 l vody a neoloupanou cibuli.
Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.
Mezitím omyjte malé brambory a vložte je do pekáče.
Posypte hrubou solí a pečte 40 minut.
Když je chobotnice uvařená, vyjměte ji z mísy.
Vyndejte brambory z trouby a vidličkou je lehce rozmačkejte.
Chobotnici vložte mezi brambory a zakápněte 100 ml olivového oleje.
Přidejte nasekaný koriandr, bobkový list a pepř.
Pečte 15 min.
Podávejte teplé.
Doporučené produkty