• Oběd
  • 24.1.2022

Polvo à lagareiro - recept pro varný kuchyňský robot Tefal Click and Cook

6-10.jpg
Počet osob
Počet osob
4
Obtížnost
Obtížnost
střední
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
45 min

Suroviny

  • 1,5 kg chobotnice
  • 1 L voda
  • 1 kg malé brambory
  • 1 cibule
  • 2 listy bobkový list
  • 100 ml olivový olej
  • 2 polévkové lžíce mořská sůl hrubá
  • 0.5 svazek čerstvý koriandr, nasekaný
  • pepř

Jedná se o tradiční portugalský pokrm vyrobený z vařené a poté pečené chobotnice.

Do vody na vaření chobotnice nedávejte sůl.

Maso by pak bylo tvrdé.

Předehřejte troubu na 180 °C.

Vybavte robota mixérem.

Do mísy kuchyňského robotu vložte chobotnici, 1 l vody a neoloupanou cibuli.

Přiklopte, utěsněte víko a stiskněte „Start“.

Mezitím omyjte malé brambory a vložte je do pekáče.

Posypte hrubou solí a pečte 40 minut.

Když je chobotnice uvařená, vyjměte ji z mísy.

Vyndejte brambory z trouby a vidličkou je lehce rozmačkejte.

Chobotnici vložte mezi brambory a zakápněte 100 ml olivového oleje.

Přidejte nasekaný koriandr, bobkový list a pepř.

Pečte 15 min.

Podávejte teplé.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše