• Oběd
  • 3.2.2022

Pomalu pečená kachní stehna s omáčkou, červeným zelím a knedlíkem - recept od @davidvkuchyni

Pomalu pečená kachní stehna s omáčkou, červeným zelím a knedlíkem.jpg
Počet osob
Počet osob
2
Obtížnost
Obtížnost
lehký
Příprava
Příprava
30 min
Vaření
Vaření
120 min
Nutriční hodnoty celého receptu
Nutriční hodnoty celého receptu
2007 kcal

Suroviny

Kachní stehna

  • 2 kachní stehna
  • 400ml vývaru
  • Sůl
  • Pepř

Zelí v multifunkčním hrnci Cook4me+

  • 400 g červeného zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky jíšky
  • Ocet
  • Sůl
  • Cukr
  • 150ml vody
  • Rostlinný olej

Karlovarský knedlík

  • 200 g toustového chleba
  • 2 vejce
  • Olivový olej
  • 70-100 g polohrubé mouky
  • 100 ml mléka
  • Petrželka
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Kachní stehna:

·         Z kachních stehen odřežeme přebytečný tuk a den předem je nasolíme.

·         Kachní stehna dáme do Cook4me+, podlijeme vývarem a opepříme.

·         Extra Crisp Lid nastavíme na 120°.

·         Pomalu pečeme 2 hodiny.

·         Po pečení kachní stehna vyjmeme a Cook4me nastavíme na opékání.

·         Odvaříme všechnu vodu a následně zaprášíme moukou.

·         Krátce opečeme a následně zalijeme vodou a důkladně rozmícháme.

·         Necháme 15 minut provařit.

·         Dochutíme solí a pepřem a slijeme do rendlíku. Před podáváním ohřejeme.

·         Kachní stehna vrátíme zpět a pomocí Extra Crisp (program opékání) vypečeme kůži do zlatova.

Zelí

  1. Cook4me+ nastavíme na opékání a necháme rozpálit.
  2. Poté přidáme trochu oleje a 2 minuty na něm opečeme nakrájené zelí.
  3. K zelí přidáme kmín, osolíme a podlijeme vodou.
  4. Zapneme tlakové vaření, nastavíme na 12 minut a zavřeme víko hrnce.
  5. Poté víko opět otevřeme a zelí dochutíme cukrem a octem a zahustíme jíškou (já použil tu kupovanou, nemusí se dlouze provařit).
  6. Opět zapneme program opékání a necháme krátce provařit.

Zelí hotové během 20 minut v chytrém hrnci TefalCook4me+

Karlovarský knedlík

Tyto jednoduché a rychlé knedlíky si zamilujete. Výsledek zaručen.

Já je dělal v multifunkčním hrnci Cook4me+ od @tefalcz (@tefalsk). A to z jednoduchého důvodu. Vše můžu udělat v něm, nemusím mýt tolik nádobí, a navíc je to rychlejší. 

Zvládne opéct toastový chleba, tak pak knedlíky perfektně uvařit v páře.

Takže úspora času, energie a práce, to je výhra.

Postup:

  • Toastový chleba a nakrájíme na kostičky.
  • Cook4me+ zapneme na program opékání a necháme nahřát.
  • Přidáme trochu olivového oleje a začneme opékat kostičky chleba.
  • Promícháme a opékáme 5 minut.
  • Opečený toastový chleba přesypeme do mísy a necháme úplně vychladnout
  • Mezitím si nakrájíme petrželku na jemno a vejce rozšleháme s mlékem.
  • Do vychladlého chleba přidáme petrželku, sůl, pepř, muškátový květ a zalijeme směsi mléka a vejce.
  • Důkladně promícháme.
  • Na závěr postupně přisypáváme mouku a mícháme. Přisypáváme, dokud nevznikne skoro nelepivá směs. 
  • Směs rozdělíme na čtvrtiny a vytvarujeme kulaté knedlíky.
  • Cook4me+ nastavíme do programu tlakového vaření a vlijeme do nádoby cca 2dcl vody.
  • Knedlíky umístíme do napařovacího košíku a vložíme do hrnce.
  • Hrnec uzavřeme a necháme uvařit.
  • Po uvaření knedlíky vyjmeme z hrnce a propícháme špejlí.

Servírujeme knedlíky, zelí, omáčku a kachnu

Dobrou chuť

Podrobnější informace o výživových hodnotách tohoto receptu najdete v aplikaci Kalorické Tabulky.

Doporučené produkty

Pomůžete nám s webem?

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše